El regidor de Compromís, Enric Porcar, ha presentat en roda de premsa el Pla Integral de Reformes en els col·legis mitjançant el qual s’han realitzat una sèrie d’actuacions de millora i manteniment durant tot l’estiu i que, a més, continuarà durant el pròxim any 2016.

Sobre aquest tema, Porcar ha volgut matisar que “hem vist que molts col·legis tenen grans deficiències, hi ha hagut un abandó dels col·legis molt evident i ens hem trobat en un estat bastant lamentable a molts d’ells. Castelló té 40 escoles públiques i moltes d’elles són ja edificis antics, en els quals hem detectat una falta de manteniment evident. Per açò durant l’estiu hem realitzat una sèrie d’intervencions en moltes escoles de manera coordinada amb la comunitat educativa, amb enginyers de l’Ajuntament, amb el coordinador de conserges, amb l’empresa de manteniment i amb la Conselleria d’Educació”.

Així, durant el període estival s’han escomès un total de 71 actuacions que ja estan finalitzades, i moltes d’elles fins i tot certificades. A més, queden per finalitzar un total de 34 actuacions més que es troben en curs i que “intentarem que estiguen acabades per al 10 de setembre, dia en què els xiquets comencen el nou curs i, en cas que no siga possible, que s’acaben durant el mes de setembre”, ha comentat el regidor.

Cal destacar que des de la Regidoria d’Educació que dirigeix Compromís s’ha realitzat un gran esforç engegant aquest Pla Integral de Reformes perquè els xiquets i xiquetes de Castelló puguen iniciar el curs amb unes instal·lacions en les millors condicions possibles. A més, el pla seguirà actiu durant el pròxim any, per tant se seguirà actuant en tots aquells col·legis que ho necessiten.

A més, el regidor d’Esports ha presentat també les actuacions referents als Projectes Financerament Sostenibles que es van a dur a terme durant el 2016 i que beneficiaran a 8 col·legis de la ciutat de Castelló. Les millores, que afavoriran a un total de 2.200 alumnes i que tenen un pressupost total de 175.767 € es duran a terme en els següents col·legis: Manel García Grau, Herrero, Sant Agustí, Antonio Armelles, Gaetà Huguet, Guitarrista Tàrrega, Fadrell i Juan Sebastián Elcano.

Finalment, el regidor ha presentat també les millores que es realitzaran gràcies a l’actuació i coordinació junt a la Conselleria d’Educació. En total, es realitzaran 18 reformes en centres d’Infantil i Primària i 13 en centres de Secundària.