20 de desembre

Sembla que ja tenim data, Rajoy ja ha insinuat que el 20 de desembre hi haurà eleccions, pense que no ho ha allargat més perquè entrar al govern el 2011 i eixir el 2016 “canta” molt, però ho ha intentat, aquest govern és molt de legalitat, encara que estiga feta per tapar la seua falta d’ètica i moral.

No ens equivoquem, aquestes eleccions no són més importants que altres, en el govern central es prenen decisions que ens marquen i afecten en la nostra vida, el salari mínim, com funcionen les pensions, mantenir el monopoli de l’energia, mentir-nos sobre els diners que ens costa l’exercit i la casa reial, fer autovies i línies d’alta velocitat que no duen a cap lloc, o llocs on la població i l’interés no ho justifiquen, ignorar de forma sistemàtica el corredor Mediterrani i apostar pel corredor central encara que en Europa ens tracten de bojos, invertir en aeroports amb menys activitat que el de Castelló (si ja sé que sembla mentida però hi ha, el que passa és que com els paga el govern central ningú es clava amb ells), mantenir en un finançament injust al País Valencià, convertint-nos en una autonomia pobra, que paga com si fora rica i que cada vegada és més pobra, les polítiques migratòries, o les lleis que ens vulneren els drets civils més bàsics.

Hi ha motius de sobra per a no ignorar qualsevol elecció, decidir qui i com gestionarà els recursos públics, que no oblidem, són escassos i limitats, i el més important saber quines polítiques realitzarà amb ells, sempre ens hauria de requerir un mínim d’atenció. Per sort sembla que cada vegada estem prenent més consciència del poder que tenim com a poble i ciutadans i això és el que està fent que es vegen com a importants perquè de les males polítiques d’anys hem arribat a situacions de vergonya insostenibles que ens haurien de fer despertar. Quan el poble s’involucra en la política, són els temps que més pot avançar una societat.

En les passades eleccions municipals i locals vam veure com el bipartidisme baixava el seu suport, no ha mort, no ens equivoquem, queda temps per veure si la gent girarà l’esquena per sempre a certes formes de fer política i apostarà per la política del pacte, l’acord i la negociació, diàleg enfront de l’autoritarisme per mi, per altres caos enfront d’ordre.

Ara mateix tenim certs avantatges per decidir que farem en aquestes eleccions, per primera vegada en tot l’estat tenim exemples diferents de formes de gestionar i polítiques a seguir, les eleccions locals i autonòmiques ens han deixat un nou paisatge on hem vist els que han intentat mantenir el poder a tota costa, els que com Ciudadanos han pactat amb el Partit Popular de Madrid, la Gürtel i la Púnica, i amb el PSOE d’Andalusia i els ERE’s. Però també hem tingut mostres de dignitat, hem vist com a Compromís amb Mònica Oltra al capdavant ha fet les transferències als dependents, pagant a les famílies que no cobraven perquè el Partit Popular tenia altres prioritats, o el Conseller de Compromís Vicent Marzà equiparava a les famílies valencianes a les d’altres autonomies al fer un programa que ens permeta accedir a l’educació de forma gratuïta amb la #XarxaLlibres, i ha afrontat problemes que feia 24 anys que estaven ignorats. Hem vist com en Castelló hem sigut exemple d’austeritat, i com hem ficat en marxa la recuperació de la memòria històrica, el conveni amb els procuradors per prevenir els desnonaments, ens hem ficat a arreglar les escoles públiques i hem encetat el camí perquè el projecte cultural de Castelló es faça col·laborant amb l’UJI i amb Conselleria.

En poques paraules hem ficat a les persones en el centre del discurs, m’entres altres, parlen de banderes. I ara ens toca anar a Madrid, cal que Compromís tinga un grup propi perquè els interessos del País Valencià es defensen amb claredat, cal que les organitzacions que lluiten per al canvi tinguen un poder determinant i cal deixar de banda les pors, hem començat a fer polítiques valentes, i ara cal portar-les a les a Madrid.

Ignasi Gracia Felip
Portaveu de Compromís per Castelló
Article publicat a Levante emv 09/09/2015

Arxivat en: Opinió

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *