El coordinador de la sectorial socioeducativa ha explicat que: “La comissió sectorial socio-educativa es reuneix amb Enric Porcar, regidor d’Educació, amb la prioritat de la Guia Educativa per al curs 2015-2016, que es publicarà en suport electrònic i s’acompanyarà de díptics i cartells informatius”

Jordi Tàrrega ha afirmat que “Compromís per Castelló està treballant en la seua proposta estrella en matèria educativa, la creació d’una ‘Ciutat Educadora’. A través de la comissió sectorial socio-educativa, que es va reunir amb el regidor d’Educació, Enric Porcar, el col·lectiu està fent les funcions de proposta i assessoria per tal d’assegurar-se que les accions municipals i el disseny de la ciutat es pensen des de l’educació i per a l’educació. Un cas concret és el de la Guia Educativa per al curs 2015-2016, que s’encarregaran de revisar membres de la sectorial amb el regidor d’Educació i el funcionariat municipal responsable. Aquesta guia, un material a què fins ara molts professionals no hi tenien accés o ni tan sols coneixien, estarà disponible en suport electrònic. A més, per tal de donar-la a conèixer, es publicaran 5.000 díptics destinats als ensenyants i 200 cartells per als centres educatius i les AMPA. L’elaboració d’aquesta guia educativa és un pas en el camí cap a la Ciutat Educadora, a la vegada que dóna un impuls al Projecte Educatiu de Ciutat (PEC).”

Tàrrega ha explicat que: “El regidor d’Educació va aprofitar aquesta reunió per a reflexionar sobre els plans d’acollida a nouvinguts, a fi de millorar la seua escolarització. A més, va informar sobre les obres que realitzarà l’Ajuntament en diverses escoles de la ciutat. També es va parlar dels camins escolars i de la Setmana de la Mobilitat. Altres punts tractats, i valorats de manera positiva, van ser el programa #XarxaLlibres, anunciat recentment pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, i la recuperació de la línia en valencià del CEIP Herrero.”

Per últim Jordi ha dit que: “Una de les decisions preses en la reunió fou la de fer un seguiment acurat de les accions de l’Ajuntament, a fi de garantir que es compleixen els punts del Programa de Govern Municipal. Amb aquesta intenció, la comissió sectorial socio-educativa de Compromís per Castelló tornarà a reunir-se el dimecres 16 de setembre (La Nau, c/Alcalde Tàrrega, 79, 17.30 h) on, entre d’altres temes, està previst treballar en els camins escolars i en els patis oberts, ambdós englobats en el projecte de Ciutat Educadora.”