El vicealcalde, Enric Nomdedéu (Compromís), explica que el ple votarà factures amb objecció d’Intervenció per valor de 2,5 milions per “la mala gestió heretada”.

La Junta de Govern Local ha decidit avui accelerar la revisió de tots els contractes de cada departament per a reduir els reconeixements extrajudicials de factures que “governs anteriors van convertir en un procediment ordinari quan hauria de ser un procés extraordinari”, ha explicat el vicealcalde i portaveu del Govern municipal, Enric Nomdedéu. Aquesta decisió es pren després d’adonar, per a la seua aprovació en ple, de les obligacions contretes en dues relacions de factures heretades d’exercicis anteriors o de principis de 2015 que ascendeixen a 2,5 milions d’euros.

“Aquestes factures que corresponen a serveis correctament prestats, però amb una mala gestió administrativa que ha provocat les objeccions d’Intervenció. I l’única manera d’esmenar-ho legalment és que s’aprove en ple. Açò hauria de ser un procés extraordinari, però desgraciadament fins ara ha sigut bastant ordinari”, ha lamentat el vicealcalde i portaveu.

Les objeccions d’Intervenció corresponen a tres tipolologies diferents: treballs executats sense contracte adjudicats de forma discrecional, contractes vençuts que encara no s’han renovat i l’empresa segueix treballant durant uns mesos pagant-li el mateix però sense contracte i contractes que estan en vigor però les factures superen l’import total del que s’havia pressupostat.

“Per posar un exemple, tu sabies que la neteja viària valia 1.000 però ho dotaves amb 800 euros perquè si no no els quadrava el pressupost o perquè així podien dir que hem aconseguit un estalvi del 20%. Però ací hi havia parany; tu pressuposades per sota del que saps que vas a necessitar, amb el que et queda la capacitat de discrecionalitat per a quan s’acabe els diners del pressupost poder fer el que vulgues perjudicant a l’usuari i a la resta d’empreses”.

A més d’accelerar la revisió que ja s’està fent dels contractes, també ha afegit que també s’han donat “ordres taxatives” per a “no pressupostar per sota del cost com tradicionalment han fet anteriors govern augmentant així la capacitat de discrecionalitat en les adjudicacions” per a evitar aquests exemples de “mala gestió”.

Altres acords

També s’ha aprovat la sol·licitud de subvenció a la Generalitat Valenciana per la compra de llibres per a centres de lectura i biblioteques i l’aprovació del conveni de col·laboració amb l’Associació Colombia Nos Une per a finançar el projecte Espai Intercultural per a Menors.