‘Teixim per a desfer la violència de gènere’ pretén visualitzar la problemàtica mitjançant el ganxet i xerrades de sensibilització

La regidora d’Igualtat, Ali Brancal (Compromís), va presentar ahir la iniciativa ‘Teixim per a desfer la violència de gènere’, una activitat destinada a lluitar contra aquesta problemàtica que consisteix a realitzar diversos tallers de sensibilització quant al tema mentre es fa ganxet.

Aquesta activitat, programada pel Servei d’Igualtat d’Oportunitats de la Regidoria d’Igualtat i que comença hui, té com a finalitat “introduir conceptes que permeten detectar processos de violència i enfortir a les persones participants per no deixar-se atrapar per la problemàtica de la violència masclista”, ha destacat Brancal.

Així, tècniques d’igualtat de la Regidoria i de la Fundació Isonomía de l’UJI, que també col·labora en el projecte, coordinaran i dirigiran aquests tallers, mentre les participants faran ganxet.

A més, amb les peces de ganxet (o altres productes fets amb llana, com pompons) es cobriran i decoraran fins a 32 arbres del Passadís de les Arts, al Parc Ribalta el pròxim 27 de novembre. A cada taller o associació participant se li assignarà un arbre per decorar amb totes les peces que s’hagen treballat a les xerrades de sensibilització.

En principi, ja hi ha previstes 13 sessions amb diferents associacions i col·lectius, però si hi ha persones que es volen incorporar a algun taller o programar-ne algun de nou es poden posar en contacte amb el Servei d’Igualtat d’Oportunitats al mail igualdad@castello.es o al telèfon 964.251.979. A més, cap la possibilitat de fer peces de ganxet o llana a casa i aportar el material per a la decoració dels arbres el mateix dia 27.

Aquesta activitat està inclusa dins de la programació que l’Ajuntament ha preparat per a celebrar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, el pròxim 25 de novembre.