L’Ajuntament ja ha licitat el 90% dels 3,4 milions corresponents a inversions financeres sostenibles.  Corresponen a cinc projectes d’obres hidràuliques, turisme i adequació d’espais públics que sumen en global 3,1 milions d’euros.

La principal actuació, per volum d’inversió, es correspon amb l’ampliació de la capacitat d’alleujament de la sequia La Plana que ascendeix a 1,5 milions d’euros.  També s’han licitat altres dues actuacions d’infraestructures hidràuliques: l’increment de la capacitat d’alleujament de la sequia de l’Obra (803.386 euros) i la renovació de l’estació de bombament de la plaça de la Verge del Carme (319.733 euros).

Els altres dos projectes licitats corresponen a l’adequació del solar situat enfront de l’Hospital General de Castelló, que en la primera fase requerirà una inversió de 360.000 per a convertir-ho en un pàrquing i zona verda. A més, també s’ha licitat la instal·lació de banys públics en la platja del Pinar per un import de 100.000 euros.

Els 3,4 milions d’euros procedeixen d’ingressos no executats en l’exercici de 2014 i que, segons la normativa ministerial sobre estabilitat pressupostària, podien ser destinats a inversions financerament sostenibles o a amortitzar part del deute que té l’Ajuntament.