Marta Sorlí ha participat en ‘Més de 10 anys de memòria’ un itinerari organitzat pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.  L’acompanyaven Jordi Navarrete, candidat al Senat, i Verònica Ruiz, regidora de Cultura.

L’itinerari comença a la Llotja del Cànem i recorre la ciutat per a mostrar el patrimoni i la simbologia referents a la II República, la Guerra Civil i la Dictadura.  En aquest cas, i guiades per Joan Miquel Palomar, més de cinquanta persones van tindre l’oportunitat de fixar-se en “detalls que habitualment passen de llarg en la vida diària. Són edificis, escuts i altres empremtes que el franquisme i la urbanització posterior no han esborrat malgrat els intents del franquisme d’eliminar el País”.

La cap de llista de Compromís-Podem-És el moment per Castelló explicava que «hem de construir el futur reconeixent on hem arribat gràcies a les persones que en altre èpoques s’han jugat la llibertat i, fins i tot, la vida».  A més, afegia que «és important conèixer la història per a no repetir errades del passat».  Algunes d’aquestes errades, intencionades o no, arriben fins al passat més recent, amb els constants entrebancs al reconeixement de les víctimes de la guerra i del franquisme.  Davant d’això, la candidata ha sentenciat que «no permetrem que per interessos polítics se silencie la història».

‘Més de 10 anys de memòria’ és una de les activitats paral·leles de l’exposició que estarà oberta fins el 28 de novembre a la Llotja del Cànem.