La mostra cerca implicar a les generacions més joves en la conservació de la música i el ball popular i es pot visitar en el Museu d’Etnologia de CsPlana .  És un recorregut pels deu anys de música i ball tradicional per les poblacions d’Atzeneta del Maestrat, Albocàsser, Culla, Useres, Vilafranca, Benassal, La Iglesuela, Forcall, Catí i, com no, la ciutat de CsPlana.

En 2006, l’Associació Cultural Grup Ramell es va plantejar començar aquest ambiciós projecte per a donar visibilitat al folklore provincial.  Com a celebració del desè aniversari de la iniciativa, s’ha volgut fer un recorregut visual per les localitats que han sigut amfitriones d’aquestes trobades.

L’exposició consta de dues parts: la primera d’elles formada per un conjunt de cartells i la segona per una projecció.  En el vídeo es poden veure fragments de les diverses peces interpretades per les rondes participants, així com el ball lliure que acompanya a les mateixes.

Ramell ha volgut acostar aquesta exposició a la ciutat de Castelló per a fer visible el treball i esforç dels últims anys, esperant que servisca per a implicar a les generacions més joves en la conservació del patrimoni cultural, perquè la música i el ball popular tinguen continuïtat.