La ciutat celebra més de 200 esdeveniments esportius anuals i compta amb més de 100 clubs de 30 modalitats diferents amb un gran mostrat potencial com a seu esportiva i acollidora d’aficionats i professionals.

Explica Enric Porcar, que “al llarg de l’any fem esdeveniments que van des de les campanyes més humils que arriben a tots els barris, fins a un Mundial d’Hoquei Subaqüàtic, un Campionat d’Espanya Absolut d’Atletisme o l’arribada de La Vuelta Ciclista”.

Però Castelló com a ciutat esportiva és molt més que açò, “parlem d’una ciutat idònia, perfecta per a la pràctica esportiva”.  Compta amb un dels actius més valuosos i, potser, més poc reconeguts: les bases.  “Tenim més de 100 clubs esportius de més de 30 modalitats diferents i milers i milers de persones implicades.  Un autèntic teixit associatiu envejable i un esport base àmpliament estructurat.

“La gent de Castelló, acollidora on les hi haja, que fa que tots els esportistes que passen per la nostra ciutat se senten abrigallats, acompanyats i agraïts.  Prova d’açò és la Marató de Castelló, un gran esdeveniment esportiu capaç de mobilitzar a tota una ciutat, i que compta amb la millor de les valoracions per part dels corredors”.  Una Marató que ha donat un gran pas per donar un salt qualitatiu i quantitatiu amb el canvi de data, passant de desembre al 19 de febrer de 2017.

Castelló també és un lloc perfecte pel seu clima, pels seus més de 300 dies de sol a l’any, per les planes combinades amb el terreny abrupte de les nostres muntanyes, ideals per a la pràctica d’esports d’aventura; per les seues platges i les seues càlides aigües que permeten apostar pels esports nàutics; però també per tenir la millor base de paracaigudisme de tota Europa, que combinant el nostre excel·lent clima i nostres envejables platges, permeten saltar sobre el mar i aterrar a pocs metres de la platja.

“Un conjunt idoni, que sumat a unes instal·lacions i infraestructures de màxim nivell, a la millor oferta hotelera i a una gastronomia única, fan de Castelló una ciutat activa, dinàmica, viva, en un context idoni per a créixer i acollir a tot tipus d’esportistes. On sense cap tipus de dubte, l’esport mou Castelló”.