45 zones d’acció prioritària en la lluita contra els mosquits

L’Ajuntament ha tret a licitació la contractació dels serveis de control de les poblacions de mosquits i altres insectes en cas de plaga en la qual s’identifiquen 45 zones d’acció preferent en la lluita contra els mosquits i s’incorpora, expressament, el mosquit tigre com una de les espècies fonamentals de la campanya.  El nou contracte eleva en 15.000 euros anuals el pressupost per a lluitar contra aquests insectes. 

Aquest contracte demostra el compromís de l’equip de govern per mitigar al màxim un problema que sobretot s’intensifica en la campanya estival però que cal combatre durant tot l’any.  En aquest sentit, el contracte pretén regular el tractament encaminat a aconseguir el màxim grau de control de les poblacions de mosquits i d’altres insectes en el cas de plagues que generen insalubritat en el terme municipal.

El document cita entre les 45 zones a tractar amb major incidència la marjaleria, marges i sèquies del camí La Plana i el Fondo, amb especial atenció a l’àrea de la depuradora, 13  partides diferents, entorns de cementeris, parcs, entorns d’hospitals, urbanitzacions d’extraradi…

També es fixa que seran objecte de tractament tots aquells llocs que presenten aigües estancades que puguen convertir-se en nius de larves de mosquits o que puguen aparèixer d’adults.   El pressupost s’ha fixat en 5.134 euros al mes i s’ha establert de 6.00 a 13.00 la realització dels treballs durant tot l’any a més d’atendre les urgències les 24 hores del dia.

L’Ajuntament ha previst per primera vegada una partida de 35.000 euros en el pressupost per a impulsar un pla biològic de lluita contra els mosquits i altres plagues a més de ser un dels primers municipis a impulsar una ordenança que contempla la col·laboració ciutadana en el control del mosquit tigre atès que el 80% dels focus d’aquesta espècie es detecten en sòl privat on l’Ajuntament no pot actuar.

En aquest sentit, cal recordar que amb unes senzilles accions com no deixar objectes a l’aire lliure que acumulen aigua, buidar els plats dels tests, evitar que s’acumule aigua bruta en piscines, que es creuen tolls en lones… es pot contribuir a disminuir la població de mosquit o com menys evitar la seua proliferació.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *