Signatures a ‘change.org’ perquè la Dipu pague el 50% de l’accelerador

Xavier Trenco ha demanat a Javier Moliner que complisca el compromís que es va adoptar en el ple de setembre i que “pague el 50% del cost de l’accelerador lineal que necessita el hospital Provincial ” (a la Conselleria de Sanitat li correspon abonar l’altre 50%).

Aquesta petició “de justícia” l’ha fet iniciant una recollida de firmes a la plataforma ‘change.org’ ja que “l’acció política sembla que ja no és suficient per aconseguir que es compleixin els acords del ple ”  [clicar aquí per signar!]

Trenco ha explicat que en  la picabaralla entre la Diputació i la Conselleria de Sanitat “els que perden són els pacients, i això que estem parlant de vides humanes així que s’hauria de fer els possibles per no utilitzar aquest assumpte per fer política”.

Trenco ha recordat que el ple va aprovar per unanimitat “incrementar” l’aportació de la Diputació en el pressupost de 2016 per a poder comprar l’accelerador.  Moliner s’escuda en el fet que fa un parell de setmanes va reservar una partida de 1,3 milions d’euros per a l’hospital “i amb això intenta justificar que la Diputació ha fet la seua aportació.  Però la veritat és que aquests diners no corresponen a cap partida específica sinó que és la transferència anual dels fons del Ministeri d’Administracions Públiques i la previsió per al 2016 és de 1,3 milions d’euros més que l’any anterior “, ha explicat Trenco.

El portaveu de Compromís a la Diputació s’ha reunit recentment amb el gerent del centre hospitalari, Joaquín Sanchis, el qual li ha explicat que aquests 1,3 milions d’euros “són part de l’assignació de l’Estat, que té a més caràcter finalista. És a dir: ja està prevista en el pressupost per a despeses “.  Per tot això “l’hospital s’ha vist obligat a demanar a la Intervenció i als serveis jurídics de la Diputació un informe per determinar qui té raó”.

Cal recordar que els dos acceleradors lineals de l’Hospital Provincial de Castelló van començar a patir avaries fa uns anys, “uns problemes que el grup Compromís de la Diputació va denunciar en el seu moment”.  Com l’Hospital Provincial és el centre de referència en per tractar el càncer, “aquests problemes suposen que els pacients no poden rebre els seus tractaments de radioteràpia amb normalitat”, ha lamentat el diputat de Compromís.

“Per tot això hem iniciat aquesta campanya de recollida de signatures perquè, al cap i a la fi, els efectes d’aquesta mala actitud política els acaba pagant la ciutadania”, ha subratllat Trenco.  “Qualsevol de nosaltres o dels nostres familiars poden necessitar aquest tractament que ara el Provincial no pot oferir. Jo no sé a Moliner però a mi em cau la cara de vergonya “, ha conclòs Trenco.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *