La Regidoria de Cultura i la de Festes han presentat el programa de la Nit, organitzat juntament amb ACPV, Botafocs i la Federació de Colles.  Verónica Ruiz i Sara Usó han estat acompanyades per Toni Royo (Acció Cultural del Pais Valencià), Manuel Ruiz (Federació de Colles) i Rafel Pérez (Botafocs).

Verónica Ruiz explicava que “hem organitzat una programació molt intensa que permetrà amenitzar la vetllada”.  Sara Usó, per la seua banda, ressaltava que “totes les activitats previstes contribuiran a crear una nit màgica en la qual el foc serà l’element central”.

La programació de Cultura estarà centrada en la celebració en el districte marítim, mentre que la de Festes se centrarà en les platges.  Gràcies a Acció Cultural del País Valencià es recupera la celebració de la Flama del Canigó que simbolitza la unitat de la llengua i que serà portada directament des de Catalunya a la Tinença d’Alcaldia del Grau on arribarà les tres de la vesprada, on quedarà a la disposició de totes i tots que vulguen encendre les seues fogueres a partir d’aquesta tradicional flama.

Botafocs iniciarà el seu espectacle ‘Bèsties d’aigua i bèsties cremant’ a partir de les 20.00 hores amb la plantada del bestiari i de la foguera en el Parc de la Panderola i voltants.  A continuació hi haurà una ‘tabalada infernal’ i després se celebrarà un sopar de germanor.  A més, a les 22.45 s’iniciarà el correfoc i sobre les 23.45 s’encendrà la foguera a partir de la Flama del Canigó.  Finalment, hi haurà una rematada pirotècnica i participaran de l’espectacle les ‘bèsties d’aigua’.

També hi haura activitats en les platges del Planetari, Gurugú i Pingüins. A les 20.00 hores arrancarà el concurs de coques de Sant Joan organitzat per la Colla Cagarròs i a les 20.30 es podrà gaudir de l’actuació de la Muixeranga de la Plana.  A continuació, a les 21.00 hores, en l’Avinguda Ferrandis Salvador, es durà a terme un sopar de de ‘pa i porta’, al qual podran acudir tots els interessats.

Més tard, a les 23.00 hores, es realitzarà una cercavila de la mà de Diables de Castelló per l’Avinguda Ferrandis Salvador i a les dotze de la nit els assistents prendran el tradicional primer bany de Sant Joan, mentre es disparen els castells de foc.  La festa continuarà al ritme de la música fins a les 2.00 hores.

Finalment, el divendres 24 de juny a les 19.00 hores, els castellonencs podran gaudir d’un concert gratuït en el Teatre Principal de la mà de la Colla de Dolçaina i Percussió Xarançaina.