Malgrat que són dates de vacances, l’Ajuntament treballa intensament per tindre-ho tot enllestit i poder assumir una de les subvencions europees previstes per als pròxims anys. El consistori treballa des de fa mesos i ara, amb aquest objectiu es reuniren representants del Consistori amb agents polítics, socials, culturals i empresarialsmés importants del municipi. 

La trabada es va iniciar amb una introducció d’Alfred Remolar, que va destacar que “Betxí no pot deixar passar este tren europeu i, per tant, hem de fer tot el que estiga en les nostres mans per poder arribar a bon port.  La redacció del Pla de Sostenibilitat Urbana és condició sine qua non per poder accedir a les subvencions europees de manera que tots hem de col·laborar en la seua confecció per ser ser el més transversal i complet possible”.

Els tècnics redactors exposaren els eixos principals del Pla.  Així, s’han destacat els valors fonamentals de la localitat i els projectes realitzats en els últims anys.  A partir d’ahí, s’ha obert un torn de paraula entre els assistents per demanar la col·laboració i aportar idees sobre les necessitats més importants del municipi.  En este sentit, han destacat diverses infraestructures demandades per la gent, com ara la desviació del trànsit pesat per fora del municipi a través de la ronda del Puntarró o la construcció d’una passarel·la peatonal per enllaçar el nucli urbà amb el polígono industrial.

S’espera que els pròxims mesos signifiquen la recta final per a la redacció d’este document i que per tant, Betxí estiga en disposició de poder accedir als fons europeus.  Seria, en este cas, la primera vegada que este municipi rebria una subvenció internacional.