Diputats provincials i regidors es van reunir amb responsables de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) per abordar projectes d’infraestructures pendents a les comarques de Castelló.

Xavier Trenco ha explicat que aquesta trobada estava motivada “per la preocupació mediambiental i l’aposta per un turisme sostenible que tenim en Compromís”.  En aquest sentit, a la reunió s’han abordat qüestions com el tractament terciari de les aigües residuals i la depuració dels fangs a la zona nord.

El gerent de l’EPSAR, Enrique Lapuente, s’ha compromès a accelerar els projectes que estan estancats, com el de la canalització de la depuradora de Xilxes.  Trenco ha informat que es posarà en marxa una solució “més completa que la que havia previst en un principi per a aquest municipi”.  Lapuente, per la seva banda, ha considerat “prioritari” construir una canalització des de la zona del poblat marítim fins Xilxes, però a més “es millorarà el sistema de bombament”.

El portaveu de Compromís a la Diputació ha subratllat que molts dels problemes amb què es troben els municipis, especialment, els de costa, “s’arrosseguen des de l’època de l’urbanisme salvatge.  Davant la falta de previsió per dotar d’infraestructures a aquests pobles ha passat el que tots sabem: que no hi ha depuradora capaç de donar servei a una població que es triplica a l’estiu “.

En la trobada s’ha fet un repàs a les necessitats i problemàtiques de localitats com Xilxes, Moncofa, Almassora, Betxí i Borriol, entre d’altres.  El diputat i regidor de Borriol, José Miguel Carbó, s’ha mostrat “molt satisfet per les notícies que hem conegut respecte a la depuradora del poble”.  També, el regidor d’Urbanisme de Betxí, Salva Rius, ha expressat la seua satisfacció perquè s’ha anunciat que es va a construir un nou col·lector en aquest municipi.