El sector dóna feina a mà d’obra en zones d’interior i rurals valencianes i suposa una activitat rellevant i d’interés.  Per axil, els senadors Carles Mulet i Jordi Navarrete, han anunciat que presentaran una proposta perquè milloren les ajudes i que el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient complemente les que les autonomies, com la valenciana, puguen establir.  Són moltes les empreses ramaderes dedicades a aquesta activista pecuaria, es troben repartides per totes les comarques i suposen una alternativa laboral i productiva que no ha de ser ignorada en aquests moments.

“El Govern central continua sense donar una resposta al problema de manca de rendibilitat que pateix el sector cunícola valencià.  De moment, segons denuncien les organitzacions agràries, tan sols han accedit a reduir el mòdul fiscal per part del Ministeri d’Hisenda per als cunicultors i el Ministeri d’Agricultura, únicament els concedeix préstecs subvencionats, cosa que només suposa a hores d’ara un major endeutament per a les malmeses butxaques dels ramaders”, assenyala Mulet.

És imprescindible instrumentar línies de suport, com les ajudes “de minimis” als productors cunicultors professionals del País Valencià del sector amb dificultats econòmiques a fi d’evitar la desaparició definitiva d’una activitat econòmica bàsica, “perquè les zones rurals del nostre territori seguisquen vives i els consumidors puguen seguir comptant amb carn de conill de qualitat, produïda en aquesta terra amb les majors garanties de qualitat i seguretat”.

El preu que perceben els cunicultors valencians en l’actualitat és d’aproximadament 1,30 euros / kg conill viu, quantitat que segons referència el propi Ministeri d’Agricultura se situa 0,50 euros per sota del preu de cost.  En aquest sentit, els senadors pregunten,

– Per quins motius no s’han pogut augmentar els ajuts de mínimis al sector cunícola valencià?

– Davant la greu situació que pateix el sector cunícola valencià on, si no es prenen mesures urgents, podrien desaparèixer un nombre important d’explotacions ramaderes, ¿quines accions s’han realitzat per abordar aquesta crisi?

– Davant la crisi que apressa el sector, ¿s’han plantejat complementar les ajudes de minimis amb la mateixa quantia que puguen dotar les comunitats autònomes?