Amparo Marco i Enric Nomdedéu han realitzat el balanç del primer any de mandat.  Han destacat el positiu nivell de compliment del Acord del Grau, signat entre Compromís, PSPV i Castelló en Moviment, amb vora el 65% dels punts establits en el programa de govern realitzats o en marxa.  També han reconegut que encara queda molta feina i que el ritme del Govern Municipal no pararà perquè “encara tenim molta feina per fer pels ciutadans i ciutadanes de Castelló”.

De les més de 250 iniciatives dutes a terme en aquest període, han destacat la millora en els serveis públics, el major superàvit aconseguit en la ciutat que ha permés posicionar a l’Ajuntament com a la institució més inversora, l’austeritat del govern per estalviar diners o el reequilibri territorial portat a terme per tal d’arribar a tots els barris de la ciutat.

Nomdedéu ha volgut recordar que no ha sigut una tasca fàcil posar en funcionament una gran majoria de les iniciatives, i és que “s’ha hagut d’invertir molt de temps i diners per a cercar solucions i crear una organització transparent que estiga al servei de la ciutadania. Durant 24 anys de govern del Partit Popular a la ciutat de Castelló la manera de treballar ha sigut de tot menys transparent”.

“Per això durant aquest primer any, el Govern Local ha fet un treball menys visual, però molt important, que ha consistit en fer un diagnòstic de què li passava a aquesta casa i de com treballava aquesta casa, i si s’acoplava o no a la manera que aquest govern vol fer les coses. I òbviament la resposta és no” ha afirmat el vicealcalde qui ha afegit que per a corregir aquesta situació “hem plantejant diferents solucions de futur com invertir 1,7 milions per a modernitzar l’estructura organitzativa de la casa o redissenyar una relació de llocs de treball perquè aquesta estructura heretada d’un cúmul d’ocurrències funcione, es modernitze tecnològicament i siga un paradigma de la transparència i de la legalitat”.

Per a finalitzar, Nomdedéu ha recordat que “aquest govern es va compromete el primer dia a que els drets dels ciutadans no es resolen com a un favor en el despatx d’un regidor o regidora, sinó que s’exerceixen.  Perquè aixo siga així hem de donar als funcionaris de la casa les instruccions i les eines que es necessiten.  Volem que es facen les coses ajustades a la legalitat, amb eficiència, eficàcia i transparència. Per això hem treballat i hem invertit, al servei d’un programa transparent, democràtic i pensat per a les persones”.

“Ens sentim satisfets per aquestes més de 250 iniciatives, però encara ens queda molta feia que fer, i molts compromisos per complir al llarg dels pròxims tres anys”. Per finalitzar ha convidat a mitjans de comunicació i ciutadania a conèixer i fer servir el sistema de seguiment del Pla de Govern, per a poder comprovar en temps real el nivell de compliment dels compromisos del programa de govern amb les seues evidències”.

D’altra banda, l’alcaldessa ha mostrat la seua satisfacció per l’equip de govern amb el que treballa i ha volgut deixar ben clar que “em senc molt orgullosa de l’equip de treball que formem Compromís i PSPV i després d’un any de govern crec que hem complit l’objectiu”.  L’alcaldessa també ha volgut posar l’accent en el canvi en les formes de governar, “hem aconseguit reorientar el desgovern municipal després de 24 anys d’inèrcies, desídia i prepotència i ho hem fet gestionant els diners públics amb transparència i austeritat, administrant millor els diners de tots i donant exemple a la ciutadania”.  Marco ha finalitzat afirmant que “en definitiva, en aquests primers dotze mesos s’han assegut les bases per al gran canvi de Castelló, que es completarà en 2019”.