El grup Compromís de la Diputació ha presentat una proposta adreçada a ampliar a un major nombre de petites empreses i comerços els processos de compra de material i l’oferta de serveis de la institució.

Xavier Trenco ha explicat que es tracta de crear una plataforma en la qual les empreses i comerços interessats puguen inscriure’s de manera on line.  “Així, es podrà comptar amb un llistat de les empreses que poden optar als contractes menors amb els quals la Diputació podria treballar”, ha assenyalat.  La institució es comprometria a informar a les empreses de la llista quan necessite compres o serveis d’un import superior a mil euros.  “Quan hi haja compres o serveis que suposen una despesa de més de 1.000 euros, la Diputació informarà, almenys amb 15 dies d’antelació, a les empreses que formen part de la llista perquè puguen oferir el servei o el producte”, ha explicat el portaveu de Compromís.  La Diputació es comprometria a estudiar les diferents ofertes presentades per les empreses de la província “abans de comprar el producte o contractar el servei amb l’objectiu de triar la millor oferta tant en preu com en qualitat”.

Trenco ha volgut provar amb aquesta moció, que es debatrà en el ple de juliol, la importància que tenen per a Compromís el xicotet comerç i la xicoteta empresa, “sobretot, en un moment de crisi com l’actual, ja que aquest tipus d’establiments són els principals generadors d’ocupació en el teixit comercial”.  A més, aquesta iniciativa redundaria en la transparència en la gestió.  “Cal establir mecanismes reglats que, a més de millorar la transparència en la gestió dels diners públics, faciliten la participació directa dels diferents comerços i xicotetes empreses en els processos de compra de material per part de la Diputació”.

Aquest mecanismes, segons Trenco, poden aplicar-se a les compres que pel seu import reduït no estan afectades per la Llei de Contractes de les Administracions i tenen com a finalitat “aconseguir una major rotació de les compres de la Diputació als diferents comerços i petites empreses de la província, la qual cosa generaria més moviment econòmic”.