Renovada l’estació de bombament Mare de Déu del Carme del Grau

El Grau podrà afrontar amb garanties episodis de fortes pluges ja que aquesta actuació permetrà que es minimitzen les inundacions en el centre, en concret en l’entorn dels carrers d’Alcossebre i Eivissa, i de les places del Pintor Porcar i de la Mare de Déu del Carme, precisament, una de les àrees més afectades per les pluges torrencials que va patir Castelló l’any passat.

La renovació de l’estació de bombament de la plaça de la Mare de Déu del Carme ha requerit una inversió d’un poc més de 267.000 euros i s’engloba dins de les obres financerament sostenibles en les quals, en conjunt, l’Ajuntament ha dedicat 3,4 milions d’euros.

L’actuació ha consistit en la renovació completa de l’equipament del grup d’impulsió; la modificació de la configuració dels pantalons i el sistema de valvuleria del bombament perquè en casos d’emergència amb una tercera bomba instal·lada puga funcionar a ple rendiment; la millora de l’equipament de les bombes i del control del seu funcionament a través d’un sistema de telecomandament i telecontrol; la renovació del grup electrògen que hi havia per un de nou insonoritzat que minimitzarà les molèsties per soroll als veïns i veïnes de la zona, així com la renovació de la canonada d’impulsió existent. L’obra també ha inclòs la modificació de la caseta d’instal·lacions situada al pati del col·legi Sebastián Elcano.

Aquesta obra forma part del paquet d’obres hidràuliques que l’ajuntament ha executat durant aquest any, amb la finalitat de pal·liar els efectes de les pluges al Grau i a la Marjaleria. La primera fase fou el projecte d’increment d’alleujament de la séquia de l’Obra, adjudicat per un import de 686.000 euros a la unió temporal d’empreses ADC-Jujosa; la segona obra ha sigut l’ampliació de la capacitat d’alleujament de la séquia de la Plana, executada per Becsa per un import d’1.380.000 euros, i per últim, aquest projecte de renovació de l’estació de bombament Mare de Déu del Carme del Grau, adjudicat per un import de 267.000 euros a Becsa.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *