Subvencionats 32 projectes veïnals amb un import de 73.515 €

La Regidoria de Participació Ciutadana, dirigida per Ali Brancal, ha aprovat la subvenció a 32 projectes presentats per associacions de veïns i veïnes. Explica Ali que aquestes ajudes tenen com a objectiu “articular i incrementar la participació de la ciutadania en els assumptes públics i en la vida col·lectiva de la ciutat amb la finalitat d’avançar en la democràcia participativa, així com impulsar l’enfortiment del sector associatiu”.

Els 35 projectes presentats s’han baremat d’acord els criteris consensuats en la Comissió Permanent del Consell de Participació, constituïda per 5 associacions veïnals, votades pel Ple del Consell de Participació, i per representants dels 5 partits polítics presents a l’Ajuntament.

La quantitat econòmica assignada a cada projecte s’ha calculat d’acord als punts obtinguts i la quantitat demanada, que ha oscil·lat entre els 3.418 euros i els 900. “Cal destacar que, tot i que hi ha hagut projectes molt bons, que mereixien més quantitat de l’atorgada per la seua qualitat, no se’ls ha pogut oferir una quantitat superior a la xifra que l’associació havia demanat”, ha assegurat l’edil.

Cal destacar que en el 2015, la xifra total de despesa de les subvencions destinades als projectes de Participació Ciutadana de les associacions veïnals ascendia a 64.814 euros, i l’import màxim atorgat per projecte fou de 2.500 euros.

Enguany s’han inclòs certes novetats a la convocatòria de subvencions de Participació Ciutadana, com per exemple la possibilitat de cobrar el 60% de l’import atorgat com a subvenció abans de la presentació de les factures. A més, cada projecte podia obtindre fins a 30 punts, mentre l’any passat només podia arribar als 5 punts.

També és destacable l’esforç de la Regidoria per oferir a les diferents associacions veïnals uns tallers de formació de projectes per tal de facilitar “la presentació de les dades necessàries per a no complicar el procés innecessàriament”, ha comentat Brancal, als quals han assistit moltes associacions que han obtingut una alta puntuació.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *