La propera edició tindrà una vessant solidària amb la presència de Payasospital, iniciativa que vol captar fons per ampliar les visites als joves ingressats als hospitals

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar (Compromís), ha presentat aquest dimecres la 33ena edició de la mitja marató, que enguany compta amb diverses novetats com la ubicació de l’eixida i l’arribada, que serà al parc Ribalta, i la data, que canvia al 22 de gener. Fins ara, la prova es duia a terme al novembre, però “amb el canvi a principis d’any quedarà més lligada amb la marató, que té lloc al febrer”. A la presentació han assistit, a més, responsables de l’organització de la cursa.

Pel que fa al recorregut, tot i que encara no s’ha definit per complet, el regidor ha avançat que “amb la sortida i l’arribada al parc Ribalta es facilitarà el treball de l’organització perquè el muntatge no interferirà amb el trànsit rodat”. Per la seua part, el president de la Unió Atlètica de Castelló, José Miguel Delgado, s’ha referit a l’esdeveniment com “un dels que consoliden Castelló com a referent en atletisme” i ha confiat en que hi haurà entre 1.500 i 2.000 inscrits. Al respecte, tant des de la regidoria com des de l’organització, han anunciat que el procés per inscriure’s ja està en marxa.

La nova ubicació de la cursa al parc Ribalta també permetrà dur a terme la darrera novetat d’aquesta edició: la iniciativa solidària Payasospital. Segons Porcar, “tots els xiquets i xiquetes podran gaudir de la diversió dels diferents tallers i les activitats previstes mentre es desenvolupa la cursa”. Des de Payasospital, la responsable de màrqueting de la iniciativa, Mayte Espí, ha afirmat que “l’objectiu dels tallers que es faran durant la mitja marató és donar a conéixer l’activitat i captar fons per ampliar les hores de visita als hospitals, que es van veure retallades amb l’inici de la crisi”.

Amb tot, Porcar ha destacat la necessitat de “donar una empremta a la cursa i fer-la més atractiva per a la gent”. Per últim, el regidor d’Esports ha anunciat que l’Ajuntament de Castelló treballa per presentar en breu el calendari complet de totes les proves esportives del proper any per tal de millorar-ne la coordinació.