Trenco: “Pagaments anòmals al personal, el càlcul erroni per l’acomiadament de l’anterior gerent o 120 contractacions sense la preceptiva autorització de la Conselleria són algunes de les irregularitats”

El grup Compromís de la Diputació de Castelló ha demanat la compareixença d’algun responsable del Consorci Hospitalari Provincial perquè explique les conclusions de l’auditoria que la Generalitat valenciana va encarregar a l’empresa Iberaudit Kreston, entre les que destaquen les referides al compliment de la legalitat. Així, el portaveu de la coalició a la institució provincial, Xavier Trenco, ha sol·licitat aclariments sobre qüestions com “el pagament de retribucions al personal que no estan registrats com a despesa en comptabilitat financera ni imputats en el pressupost”. També, “irregularitats en el càlcul de la indemnització de l’anterior director gerent, al qual se li deuen més de 10.000 euros per no haver seguit el procediment establert per al seu acomiadament, o les 120 contractacions que s’han fet sense la preceptiva autorització prèvia de la Conselleria i sense la respectiva convocatòria pública”, assegura Trenco a manera d’exemples. “Però hi ha més”.
L’informe recull, així mateix, irregularitats com l’incompliment del plec de condicions de la concessió el servei de cafeteria, fraccionaments indeguts en els pagaments i factures pendents, “assumptes de pes i que provoquen inquietud sobre com s’ha gestionat aquests últims anys un servei públic tan necessari com l’hospital Provincial “.
Per tot això, el diputat provincial de Compromís ha sol·licitat “que comparega davant la comissió informativa la diputada delegada, el gerent o qui corresponga”. Per Trenco, aquesta auditoria posa el focus sobre “qüestions prou importants perquè els responsables polítics, en aquest cas, la diputada Neus Martínez, done les oportunes explicacions”. A més, conclou Trenco, “en l’auditoria es detallen una sèrie de recomanacions que, si s’apliquen, haurien de contribuir a posar ordre en aquest organisme i a augmentar la transparència i, per tant, el compliment de la legalitat”.