El servei d’Igualtat intensifica la tasca per abastar tots els col·lectius i les franges d’edat en la prevenció de la violència masclista

La regidoria de l’Ajuntament de Castelló, que encapçala Ali Brancal (Compromís), du a terme desenes d’activitats de temàtica i públic variats per tal de reforçar el missatge de lluita contra les agressions.

El servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló reforça, cada vegada més, les actuacions que du a terme en matèria de prevenció i de lluita contra les violències masclistes. A través de jornades de sensibilització, tallers i campanyes constants durant tot l’any, la regidoria d’aquesta àrea busca reduir, des de l’administració pública, la incidència de la xacra de la violència contra les dones a Castelló.

Així ho ha reconegut la vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Ali Brancal, qui ha assegurat que “tot i que el servei d’Igualtat és un departament que té més visibilitat principalment dies com aquest divendres, allò cert és que el treball que desenvolupen al llarg de l’any és intens i molt efectiu per aconseguir els objectius que ens anem marcant”. Al respecte, Brancal ha assegurat que “hem rebut felicitacions per l’èxit del passat 25N, i realment, si l’acte va ser un èxit és pel treball de tots i totes els i les integrants del servei, que han treballat intensament durant molt de temps”.

Brancal ha recordat que la tasca del servei d’Igualtat no s’atura amb les commemoracions o actes públics. “Al contrari, això és només una xicoteta part. Tal i com ja fan durant tot l’any, el servei d’Igualtat continuarà desenvolupant les properes setmanes totes les activitats que duen a terme per previndre i combatre la violència masclista a la nostra ciutat”, segons la vicealcaldessa i regidora d’Igualtat.

Exemple d’aquesta tasca són els resultats positius que s’obtenen amb la realització de campanyes, tallers i projectes de sensibilització. Respecte a les campanyes, destaquen ‘No es no a la violència sexista’, ‘Mójate: comparte las tareas domésticas’, la del 8 de març o la darrera ‘Juga el teu paper per aturar la violència masclista’. Com a exemple, en 2015, amb la campanya ‘No es no a la violència sexista’ es van distribuir 11.500 polseres i es va implicar diversos col·lectius de la ciutat com la federació de colles de festes de Magdalena, els centres educatius, les associacions de dones i també les entitats del Consell Municipal d’Igualtat.

Pel que fa als tallers, la temàtica passa per promoure l’autoestima entre les dones, incentivar la comunicació constructiva i també per implementar la relaxació i l’atenció plena cap a les dones. El servei d’Igualtat també promou tallers entre els més joves i només l’any 2015 van passar vora 1.800 alumnes dels diferents centres d’educació secundària per aquesta proposta coordinada des de la regidoria.

En la línia del treball d’Igualtat, Brancal també destaca “les campanyes puntuals que es duen a terme per, per exemple, commemorar el Dia Internacional de les Xiquetes, quan es fa un cicle de cinema al que assisteixen centenars de xiquets i xiquetes de primària”. Segons la regidora d’Igualtat, “en cada edició tractem de conscienciar els i les joves en els problemes que tenen les xiquetes arreu del món per la seua condició sexual”.

Arxivat en: Democràcia, participació i igualtat, Integració i cohesió social, Joventut, Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *