L’Ajuntament de Castelló, a través del Patronat d’Esports, ha intensificat l’aposta per millorar la qualitat de les instal·lacions municipals i per impulsar projectes que acostin la pràctica d’exercici físic a tot tipus de públic. D’una banda, el regidor de l’àrea, Enric Porcar, ha recordat les inversions més rellevants previstes en les instal·lacions del parc Esportiu Sindical, la piscina olímpica, el Gaetà Huguet, el Castàlia o el Chencho, entre uns altres.

Per un altre, Porcar ha destacat el nou projecte que permetrà acostar l’esport a tot el públic a través d’un gimnàs al carrer, conegut com Street Workout. La instal·lació, situada enfront del camp de futbol Javier Marquina ha comptat amb una inversió de 21.768 euros i “té per objectiu que tothom, independentment dels seus recursos econòmics o les seves aficions, pugui acostar-se a exercitar a l’aire lliure”, en paraules del regidor.

Porcar ha destacat que “la instal·lació de Street Workout està situada en un emplaçament privilegiat com l’és el Grau, al costat del camp de futbol, ja que a més la zona està freqüentada per persones que surten a caminar, a córrer, o que gaudeixen d’un dia a la platja durant els dies de bon temps”. La inversió realitzada amb el Street Workout del Grau busca un nou enfocament a la pràctica esportiva a Castelló, ja que “ofereix noves possibilitats en una modalitat que guanya adeptes a tots els nivells”.

El projecte se sumeixi als aproximadament 40 treballs que el Patronat ha dut a terme en les últimes setmanes per millorar totes les instal·lacions esportives de la ciutat. En total, entre les obres de millora o l’adquisició de nous equipaments, la regidoria d’Esports preveu invertir prop de 250.000 euros. L’objectiu de cada iniciativa és, tal com ha destacat Porcar, “millorar i rehabilitar a poc a poc, a mesura que anem disposant de diners, totes les instal·lacions que en els últims anys no han rebut les inversions necessàries per garantir el correcte funcionament de la pràctica esportiva”.

Sobre aquest tema, el regidor ha avançat que la instal·lació que es beneficiarà de més actuacions és el Sindical, en la qual s’invertiran 62.000 euros. Quant als camps de futbol castellonencs, s’estan fent diverses actuacions com la reposició de les línies grogues en les instal·lacions de Sant Agustín i Gran Via i el canvi dels sistemes de reg en el Sindical i Rafalafena. Una altra actuació destacada és el revestiment de la zona central de la pista de patinatge de velocitat del Chencho, pendent de remodelar des de 2012. En el pavelló Castalia s’han tret avanci quatre actuacions que tenen un import global de més de 7.000 euros.

Respecte a la piscina olímpica, s’ha dut a terme una millora de la zona de musculació i pes lliure en el gimnàs destinat al públic en general i a la zona d’entrenament funcional. L’actuació més destacable per a l’esport de competició, a més, és l’ampliació de l’equip de cronometratge electrònic per poder fer competicions amb les 10 carrers que te la piscina. La inversió en aquest recinte aconsegueix els 3.550 euros.

El Patronat també té previst, al llarg de les properes setmanes, adquirir un llit elàstic per a la pista d’atletisme del Gaetà Huguet, més ordinadors per acabar d’informatitzar les instal·lacions esportives, dotar el Chencho de material per a la pista de gimnàstica esportiva i adquirir dos marcadors electrònics per a les pistes transversals del pavelló Ciutat de Castelló.