La nova web decidim.castello.es ha obert la participació a associacions veïnals, culturals, socials o educatives

Un total de 48 associacions de la ciutat de Castelló han realitzat sendes propostes a través de la web decidim.castello.es per a participar en l’elecció dels pressupostos participatius de 2017, on tots els ciutadans empadronats en la capital castellonenca, i majors de 16 anys, interessats a participar podran triar en què invertir 1,6 milions del pressupost municipal.

Entre les associacions participants hi ha agrupacions veïnals, ampes de diversos col·legis de la ciutat, associacions musicals, culturals, educatives, esportives, o amb motivacions de caràcter social o humanitari. Sobre aquest tema, la vicealcaldesa ha manifestat que “ens sentim especialment satisfets que el nou procés participatiu que hem iniciat enguany ens haja permès arribar a un altre tipus de sensibilitats latents en la ciutat de Castelló i que anteriorment, per un sistema de proposta i votació burocratitzat, no es tenien en consideració ni tenien cap possibilitat de participar”.

Brancal també ha afirmat que “hem volgut, en este procés, que es tinguera en compte als que fins ara tenien la responsabilitat única en fer aplegar les propostes, i ho hem aconseguit, perquè han respost i han segut també protagonistes. I al mateix temps, hem volgut implicar a les persones que individualment volen participar. El missatge és clar: una persona pot fer propostes que milloren la ciutat però cal que moltes estiguen d’acord i es junten per aconseguir-ho”.

Així, gràcies a la nova web engegada per les regidories de Participació Ciutadana i Transparència i Modernització, s’evidencia que és una excel·lent manera de propiciar la participació, no solament dels ciutadans com a agents individuals, sinó també a través del moviment asociacionista. Sobre açò, el regidor de Transparència i Modernització, Ignasi Garcia, ha volgut ressaltar que “posar les tecnologies al servei de la participació és, per a nosaltres, un encert. L’altíssima taxa de participació, tant a nivell individual com a col·lectiva, que ha tingut la nova web ens fa veure que anem pel bon camí, pel de la revisió i la modernització dels canals de participació que s’havien utilitzat fins avui”.

L’associacionisme veïnal ha exercit una gran participació, sent més de la meitat de les propostes realitzades per entitats veïnals. No obstant açò, és cert que menys de la meitat de les 48 propostes han sigut emeses per associacions de veïns que pertanyen actualment al Consell Municipal de Participació Ciutadana. El que “ens fa veure que existeix una part del moviment veïnal que hem d’encoratjar a participar dels òrgans municipals”, ha manifestat la vicealcaldesa i regidora de Participació, Ali Brancal.