A la projecció van assistir la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, i el director adjunt de Cinema i Audiovisual del IVAC, José Luis Moreno.

La primera projecció del cicle de la Filmoteca Valenciana a Castelló, celebrada dimecres al Teatre del Raval, va resultar un èxit d’audiència. El curtmetratge ‘Cabeza de orquídea’, de la castellonenca Violeta Blasco, va omplir la sala del recinte del carrer Conde Pestagua. A l’estrena va acudir la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, acompanyada del director adjunt de la Subdirecció de Cinema i Audiovisual de l’Institut Valencià de Cultura (IVAC), José Luis Moreno. Ruiz va destacar la bona resposta del públic, “la qual cosa torna a demostrar que si als ciutadans se’ls ofereixen productes culturals atractius, responen”, i es va felicitar pel fet que “els aficionats al cinema a Castelló puguen visionar pel·lícules que no han tingut recorregut en les sales comercials”.

‘Cabeza de orquídea’ és un dels deu curtmetratges inclosos en el programa ‘Curts 2016’, que promou l’IVAC amb el propòsit de difondre en festivals nacionals i internacionals aquest tipus de pel·lícules dirigides per cineastes valencians.

Les projeccions tindran lloc dos dimecres de cada mes a les 20 hores. A més de l’esmentat programa ‘Curts 2016’, hi haurà cinc llargmetratges, començant el proper 19 d’abril amb ‘La reconquista’, de Jonás Trueba, ja presentat en la passada edició del Festival de Sant Sebastià, però, com tots els altres que porta la Filmoteca Valenciana, inèdit a Castelló.

Al maig serà el torn de ‘Les amigues de l’Àgata’, codirigida per Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyende, una de les revelacions del cinema independent el 2016, i ‘María (y los demás), de Nely Reguera. ‘Mimosas’, d’Oliver Laxe, cinta premiada a la secció ‘La setmana de la crítica’ de Cannes, i ‘La madre’, del valencià Alberto Morais, posaran el tancament al trimestre de la Filmoteca.

El Teatre del Raval ve a complementar l’oferta de cinematogràfica del Paranimf de la Universitat Jaume I que ja ofereix projeccions de la Filmoteca Valenciana els dissabtes i diumenges.