La sessió del 27 d’abril estrenarà el sistema per a aquest segment de la població, que fins ara no les podia veure en ‘streaming’

L’Ajuntament de Castelló ja ha realitzat amb èxit les proves tècniques necessàries perquè els plens municipals incloguen en la seua retransmissió per ‘streaming’ la interpretació en llenguatge de signes. Els ciutadans ja poden seguir les sessions plenàries en temps real però el nou projecte, en el qual han col·laborat la regidoria de Transparència i Modernització i l’Associació de Persones Sordes (Apesocas), dóna satisfacció a la demanda d’aquest segment de població que fins ara només tenia accés als plens gravats entrant en el web del consistori.

El projecte començarà a rodar en el ple d’aquest mes que tindrà lloc el pròxim dia 27. A més de poder seguir les sessions des de qualsevol ordinador, s’ha habilitat una pantalla a l’interior del saló de plens perquè les persones amb discapacitat auditiva tinguen accés a la interpretació sense perdre la visió directa dels intervinents. Queda pendent la coordinació amb el departament d’enginyeria per a la instal·lació definitiva del cablejat i l’adquisició d’una pantalla per al saló de plens amb característiques més adequades a les noves necessitats.

Hi haurà dos traductors de l’associació que s’alternaran en les retransmissions cada vint minuts. Intèrprets d’Apesocas ja van treballar en els plens dels mesos de febrer i març per fer-los accessibles als seus associats, però en el dos casos va ser en diferit. Ara, amb l’estrena de les retransmissions en directe, les persones sordes, a l’igual que la resta de ciutadans, podran seguir el desenvolupament de les sessions plenàries a través del web de l’Ajuntament (www.castello.es).