La Regidoria de Cultura, encapçalada per la regidora Verònica Ruiz, juntament amb la col·laboració de l’Agrupació d’Entitats del Ball Perdut de Castelló de la Plana organitza la desena edició del Ball Perdut, una ballada participativa a la Plaça Major. La jornada cultural tindrà lloc el proper 20 de Maig a partir de les 18.00 hores.

Les persones i grups que hi participen es congratulen de l’objectiu aconseguit perquè ja fa 10 anys de la primera ballada participativa a la Plaça Major de Castelló. A més, enguany coincideix amb la 5a Trobada de Balls de Plaça de la Plana que, amb motiu del desé aniversari del Ball del Perdut, la ciutat de Castelló és l’amfitriona per a rebre la cinquena Trobada.

Les peces i mudances de l’esdeveniment seran ‘Pas pla o taraitaità’, ‘Resalada’, ‘Arenilla del Ball Perdut’, ‘Anguila’, ‘Seguidilles’ i ‘Bolangera’. Des de l’organització del Ball Perdut, expressen que els criteris i normes del ball continuen vigents tal com es crearen, tot i que el procés d’investigació continua i la configuració del ball està oberta a qualsevol aportació nova. Així mateix, remarquen, que aquells acords de ball mantenen la seua validesa i demanen a totes les persones que ballen el Ball Perdut que siguen respectuoses en el seu compliment.

Tanmateix, s’organitzen tallers oberts, gratuïts i oferts per a aprendre o perfeccionar el ball el 26 d’abril i 3, 4 i 17 de maig al CEIP Carles Salvador a partir de les 21.30 hores.

HORARI XX ANIVERSARI DEL BALL PERDUT
18.00 h. Benvinguda oficial amb l’autoritat local a la plaça Major de Castelló. Trobada dels participants i ballada dels pobles convidats: Torreblanca, Cabanes, Orpesa, Benicàssim, Almassora, Vila-real, La Vall d’Alba, Betxí, Borriana i Les Coves de Vinromà.
19.30 h. Ballada del Ball Perdut de Castelló.
21.30 h. Sopar de germanor.
22.30 h. Bureo participatiu.
00.00 h. Cloenda.