Hui 18 de maig, es commemora el Dia Internacional dels Museus, però Castelló no té res a celebrar. La vella reivindicació d’un centre museístic sobre la història de la ciutat segueix caient en sac foradat per als respectius governs de l’Estat. Els Pressupostos Generals de l’Estat han suposat una altra bufetada després d’ignorar de nou aquesta infraestructura, de manera que Castelló continua sent de les poques capitals de província espanyoles que manca d’un contenidor cultural que puga albergar amb criteris científics tota la seua riquesa històrica per mostrar-la a veïns i visitants.

La diputada al Congrés per Compromís, Marta Sorlí, entén que “la ciutat de Castelló és prou important per a tenir un museu que li permeta explicar la seua història i exposar tot el material i les col·leccions que actualment estan emmagatzemades en dependències municipals”. Sorlí assenyala que “no podem permetre que altres pressupostos maltracten la gent de Castelló”. Per aquesta raó, Compromís ha presentat una esmena als comptes perquè es contemple la construcció del museu, l’edificació i posada en funcionament del qual quantifica en un milió d’euros.

Si aquesta reclamació no suposa cap novetat, tampoc ho són, lamentablement, la resta de necessitats de la ciutat i la província, “el que demostra que el menyspreu, el maltractament i el partidisme del govern són continuats, perquè moltes esmenes són les mateixes any rere any”, apunta Marta Sorlí. A més del museu, segueixen pendents la millora del servei ferroviari de Rodalies amb les comarques del nord de la província, la inversió per al Corredor Mediterrani i l’alliberament dels peatges de l’AP7, entre altres necessitats.

El portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, lamenta les mancances de la ciutat en infraestructures culturals perquè, “a més del museu, que és un dels eixos de qualsevol política cultural que aspire a ser seriosa i rigorosa, es necessita una biblioteca al districte sud i la reforma de l’antic asil per adequar-lo com a centre cultural que aculla el conservatori”. Garcia lamenta que “el Govern del PP ha girat l’esquena a Castelló i les seues necessitats, especialment aquest any”, i així ho ha tornat a deixar patent amb els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2017.