El certamen guardonarà al millor ballarí o ballarina entre els 25 aspirants de quatre modalitats: clàssic, contemporani, dansa espanyola i flamenc.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, va presentar dijous passat la XXI Convocatòria Nacional de Dansa ‘Ciutat de Castelló’ – Premis Fundació Dávalos Fletcher, que la seua semifinal i final tindran lloc els pròxims dissabte 20 i diumenge 21, respectivament, en el Teatre Principal de Castelló.

Ruiz ha estat acompanyada en la presentació per la presidenta de l’Associació Cultural Terpsícore, organitzadora de l’esdeveniment, Gabriella Foschi; el diputat provincial de Cultura, Vicent Sales; i el gerent de la Fundació Dávalos Fletcher, José Vicente Ramón.

L’edil ha volgut agrair el treball de l’associació Terpsícore i de Gabriella Foschi per “els 21 anys que porta treballant i reivindicant la necessitat que Castelló tinga un Conservatori de Dansa, una infraestructura absolutament necessària i molt reivindicada no solament per l’associació sinó també per les tres institucions que avui estem assegudes en aquesta taula”.

“Volem normalitzar la dansa en la nostra ciutat i que els nostres estudiants no hagen de desplaçar-se massa quilòmetres per a poder professionalitzar-se en un futur”, ha remarcat Verònica Ruiz; i en aquest sentit també es dirigeix la celebració de la Convocatòria Nacional de Dansa ‘Ciutat de Castelló’, el de “ajudar a la gent jove en aqueix dur camí de la dansa des de la formació fins a la professionalització. Recordem que molts joves ballarins i ballarines que han participat en aquesta Convocatòria han pogut donar el salt, gràcies a ella, a prestigioses companyies d’àmbit nacional i internacional”.

Per la seua banda, Gabriella Foschi ha anunciat que el certamen que tindrà lloc en el Teatre Principal atorgarà el premi a la millor interpretació d’un ballarí o ballarina, dotat amb 2.600 euros, i quatre guardons que reconeixeran el millor espectacle de cada especialitat a concurs (clàssic, contemporani, dansa espanyola i flamenc), dotats amb 600 euros.

A la semifinal del dia 20 han passat 25 muntatges, d’entre 57 propostes, els millors dels quals competiran en la final de l’endemà, quan sis centres docents, entre professionals i superiors, i altres sis companyies de dansa professionals actuaran sobre les taules del Principal.

Els aspirants al premi tenen entre 16 i 22 anys i el jurat que valorarà les seues interpretacions tindrà en compte especialment la seua qualitat tècnica i el seu potencial. Paral·lelament a les actuacions, la celebració del dia gran de la dansa tindrà enguany la novetat d’una exposició d’imatges i audiovisuals de Jesús Vallinas en el mateix hall del Principal.

Finalment, cal remarcar que els participants també podran optar a 45 opcions de beques de formació i perfeccionament, cursos d’estiu o estades en companyies.