Més d’un centenar de congressistes participen entre ahir i hui en el I Congrés Intermunicipal de Foment del Comerç impulsat per l’Ajuntament de Castelló amb l’objectiu que els comerciants, els agents econòmics i els agents socials del panorama nacional debaten sobre la situació actual del comerç minorista, les noves tecnologies i les eines necessàries per a fomentar aquest tipus de comerç.

La inauguració del congrés ha comptat amb la participació de la vicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal, i el director general de Comerç i Consum, Natxo Costa, a més de la regidora de Comerç.

Tècnics de comerç d’institucions de València, Alacant, Teruel, Murcia i Castelló així com comerciants i agents socials s’han inscrit en aquest primer congrés que aborda temes clau per al futur del comerç minorista com són relleu generacional, els nous reptes del retail, les innovacions que estan canviant la nostra forma de comprar i de vendre, com millorar les tècniques de venda o la importància de les xarxes socials i el paper de la tecnologia en l’experiència de client.

A més, també s’ha analitzat la responsabilitat social comercial, la importància de la formació i les experiències comercials innovadores en una taula redona. La regidora Patricia Puerta ha apuntat que aquesta reflexió global “ajudaran a avançar en les claus per a un aconseguir un establiment comercial d’èxit”.

Amb aquesta iniciativa la Regidoria de Comerç pretén difondre entre els comerciants les innovacions més reeixides per a fomentar les vendes i acostar-se als seus diferents públics objectius, de manera pràctica i directa. “Aquest congrés ens ha de servir per a posicionar a Castelló com a referent en el debat nacional sobre els reptes que afronta el comerç i traçar estratègies que permeten enfortir el nostre teixit comercial. Una ciutat sense comerç és una ciutat sense futur”, ha subratllat l’edil de Comerç.

Entitats com la Cambra de comerç de Castelló, el Consell de Càmeres, l’AFIC, la Conselleria d’Economia Sostenible i la Universitat Jaume I col·laboren en aquesta nova iniciativa per a fomentar el comerç local.