Aquesta setmana han començat els cursos de valencià en línia que el Negociat de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Castelló oferix a través de la plataforma ‘Minerva’. En aquests cursos s’han inscrit 44 funcionaris municipals per tal de millorar les seues competències lingüístiques i preparar-se per a les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià (JQCV).

Aquests cursos són tutoritzats pel personal del Negociat de Normalització Lingüística i estan dividits en diversos mòduls, en cadascun dels quals hi ha uns exercicis que són corregits automàticament pel programa i uns altres que són enviats al tutor perquè els corregisca i faça les orientacions oportunes. A més, al final de cada mòdul, hi ha una prova final amb la mateixa estructura que la de les proves del nivell corresponent de la JQCV (Elemental, Mitjà i Superior), la qual és avaluada pel mateix sistema.

El regidor de Normalització Lingüística, Ignasi Garcia, destaca la importància que els funcionaris de l’Ajuntament “puguen atendre adequadament els ciutadans i ciutadanes que vullguen fer les seues gestions en valencià així com saber com dirigir els seus escrits i documentació en la llengua vernacla”.

Els cursos tenen una metodologia clara i senzilla i la seua novetat més destacada és la possibilitat de practicar la llengua oral a través d’àudios que els alumnes han d’enviar al tutor per a poder millorar les seues habilitats orals. Els cursos també disposen d’un fòrum on es poden resoldre tot tipus de qüestions sobre el funcionament del curs i sobre els continguts didàctics, així com un xat on conversar amb el tutor i els altres companys sobre qualsevol dubte o qüestió lingüística pertinent.

Els cursos duraran fins al mes d’octubre perquè el funcionariat puga preparar-se per a la segona convocatòria dels exàmens de la JQCV, el proper mes de novembre. Per a ser considerat apte en el curs, cal completar el 85 per cent dels exercicis, superar almenys el 50 per cent de les tasques orals i el 50 per cent de les tasques escrites, a més d’haver fet i superat les proves finals de cada mòdul.