Normalització Lingüística inicia els cursos de valencià per millorar la competència lingüística dels funcionaris

Aquesta setmana han començat els cursos de valencià en línia que el Negociat de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Castelló oferix a través de la plataforma ‘Minerva’. En aquests cursos s’han inscrit 44 funcionaris municipals per tal de millorar les seues competències lingüístiques i preparar-se per a les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià (JQCV).

Aquests cursos són tutoritzats pel personal del Negociat de Normalització Lingüística i estan dividits en diversos mòduls, en cadascun dels quals hi ha uns exercicis que són corregits automàticament pel programa i uns altres que són enviats al tutor perquè els corregisca i faça les orientacions oportunes. A més, al final de cada mòdul, hi ha una prova final amb la mateixa estructura que la de les proves del nivell corresponent de la JQCV (Elemental, Mitjà i Superior), la qual és avaluada pel mateix sistema.

El regidor de Normalització Lingüística, Ignasi Garcia, destaca la importància que els funcionaris de l’Ajuntament “puguen atendre adequadament els ciutadans i ciutadanes que vullguen fer les seues gestions en valencià així com saber com dirigir els seus escrits i documentació en la llengua vernacla”.

Els cursos tenen una metodologia clara i senzilla i la seua novetat més destacada és la possibilitat de practicar la llengua oral a través d’àudios que els alumnes han d’enviar al tutor per a poder millorar les seues habilitats orals. Els cursos també disposen d’un fòrum on es poden resoldre tot tipus de qüestions sobre el funcionament del curs i sobre els continguts didàctics, així com un xat on conversar amb el tutor i els altres companys sobre qualsevol dubte o qüestió lingüística pertinent.

Els cursos duraran fins al mes d’octubre perquè el funcionariat puga preparar-se per a la segona convocatòria dels exàmens de la JQCV, el proper mes de novembre. Per a ser considerat apte en el curs, cal completar el 85 per cent dels exercicis, superar almenys el 50 per cent de les tasques orals i el 50 per cent de les tasques escrites, a més d’haver fet i superat les proves finals de cada mòdul.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *