Més usuaris que utilitzen més el servei municipal de préstec de bicicletes de Castelló. Bicicas ha registrat un increment del 10% en els usuaris actius de gener a juny de 2017 fins a aconseguir el seu màxim històric, 5.500. I creix la mitjana diària de préstecs de bicis, fins a situar-se en prop de 2.500 el passat mes de juny, en part impulsada pels usos nocturns, més freqüents des de primavera.

A més dels 5.500 usuaris actius amb abonament, anual en la seua àmplia majoria, l’ús intensiu del servei es reflecteix en els més de 420.000 itineraris que s’han realitzat amb Bicicas durant la primera meitat de l’any, la qual cosa millora la xifra de 2016, quan es van registrar prop de 800.000 en tot l’any.

Especialment significativa és la xifra de préstecs al juny, amb un total de 75.000 i una mitjana diària d’a prop 2.500, la més alta fins ara. Un mes en el qual van créixer molt els préstecs nocturns, a partir de les 22:30 hores, tendència que va començar a ser significativa a partir d’abril fins a aconseguir al juny els 6.500 itineraris nocturns, prop del 9% del total.

Per punts de préstec, els més demandats els sis primers mesos de l’any són l’estació de ferrocarrils i autobusos, passeig Morella, plaça Borrull, Doctor Marañón, Sos Baynat, plaça Teodoro Esquerre, Botànic Calduch, Alcaldia Oest, avinguda del Rei i plaça de la Llibertat, responent al transport intermodal i als itineraris més freqüents entre la zona aquest i oest de la ciutat.

D’altra banda, cal destacar l’ús cada més actiu de l’app de Bicicas, que permet als usuaris consultar la disponibilitat de bicicletes en cada base en temps real i també realitzar el préstec. L’aplicació per a mòbils, disponible en els sistemes iOS i Android, ja canalitza prop d’un terç dels préstecs del servei municipal, incloent avantatges com Bicicas+, plataforma en la qual els usuaris poden aconseguir descomptes i promocions en el comerç local de Castelló.