Brancal visita Reciplasa junt amb els presidents dels grups de treball del Consell de Participació Ciutadana

La vicealcadessa de Castelló i presidenta de Reciplasa, Ali Brancal, ha acompanyat hui als presidents dels dos grups de treball del Consell de Participació Ciutadana en la seua visita a la planta de tractament de residus d’Onda. Així, la també regidora de Participació Ciutadana, ha acompanyat a Emilio Agulleiro, president de la Federació d’Associacions Ciutadanes de Castelló, Fedascica, i president del Grup de Treball d’Ordenances i Reglaments i a Rafael Serrano, president de l’associació veïnal Grup Lourdes-La Aduana i president del Grup de Treball d’Urbanisme en la seua visita a l’empresa.

Brancal els ha explicat que “el tractament dels residus urbans s’ha considerat com un dels problemes essencials, atés que els ciutadans demanden unes respostes i solucions concretes per part dels poders públics, els quals tenen la responsabilitat i l’obligació de coordinar i tutelar els diferents interessos contraposats”.

A més, en la visita han pogut veure el procés que se segueix des que el fem es recull i es valora i es pesa a la planta d’Almassora i aplega a la planta d’Onda, on se selecciona i classifica, separant la matèria orgànica i després les diferents fraccions d’envasos (paper, cartó i vidre) que es podrien haver separat en origen.

També han pogut comprovar com el material separat es reintrodueix a través del sistema integrat de gestió en la cadena productiva. La matèria orgànica es presenta al procés de fermentació, maduració i afinat per a ser reutilitzada com a compostatge.

Reciplasa, qui rep uns 400.000 kg diaris de fem a la seua planta, presta serveis de tractament i gestió de residus a un total de 46 municipis consorciats de la zona centre de la província de Castelló, des del 30 de març de 2010, data en la qual se li va encarregar aquesta gestió.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *