La ciutat de Castelló tornarà a donar la benvinguda musical a la tardor amb el feCStival, un certamen que reuneix una selecció de les millors bandes i solistes del panorama castellonenc i que el 7 d’octubre complirà la seua cinquena edició. La cita, que compta amb el suport i patrocini de l’Ajuntament de Castelló, tindrà lloc a partir de les 20 hores en el parc de Rafalafena.

El cartell de FeCStival 2017 es compondrà novament d’una selecció de bandes de la província de Castelló que actuaran al costat d’altres de nivell nacional. Entre els grups castellonencs trobem a Ruth Baker Band, deBigote i Maculy. Per la seua banda, entre les bandes de fora de la província estaran els toledans Mucho; Smile, des de Getxo; Alice Wonder, des de Madrid; el duo de L´Empordà, Cala Ventoy; i els murcians Noise Box. No obstant açò, el cartell encara no està complet, ja que encara queden confirmacions per anunciar.

Varietat d’estils, qualitat musical i ambient festiu són les claus del feCStival, que té com a objectiu promocionar la cultura castellonenca i que es dirigeix a un públic divers en edats i gustos. A més dels músics locals, serà la segona edició en la qual actuaran bandes de fora de la província, després de la reeixida experiència viscuda en 2016 mitjançant la qual es pretén establir relacions i sinergies entre les bandes castellonenques i grups nacionals. El Parc de Rafalafena, després del debut del festival en la Pèrgola en 2013, serà a més per tercer any consecutiu escenari d’un conjunt d’activitats culturals que completaran la programació del festival.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, destaca que el festival s’ha consolidat en la ciutat com una de les cites més interessants després de les vacances d’estiu, la qual cosa demostra que “Castelló està viu i té propostes musicals i culturals de caràcter variat i durant tot l’any”. “El feCStival ha anat creixent amb cada edició i és un certamen ideal per a les famílies, entre altres raons per l’espai en el qual se celebra, un entorn preciós i tranquil com el Parc de Rafalafena”, assenyala. L’estadística així ho confirma, ja que l’edició del passat any quasi va duplicar la xifra d’assistència i va arribar fins als 3.100 espectadors, molts d’ells xiquets per als quals s’ha dissenyat un espai propi a l’aire lliure en el qual poden aprendre i experimentar amb la música i altres disciplines artístiques.

De fet, el feCStival també compta amb el feCStival KIDS, un espai exclusivament pensat per a pares i xiquets, amb tallers, activitats i concerts per als més xicotets. A causa de l’èxit de la iniciativa i la gran afluència de públic infantil dels últims dos anys, el festival amplia el pressupost d’aquest espai per a una major programació, que encara no ha sigut desvetlada, i part de la qual es desenvoluparà en un escenari propi, novetat d’aquesta edició.

Les entrades ja han eixit a la venda amb una oferta de llançament per un preu de 5€ per a adults i 2€ per a xiquets de 3 a 12 anys, que es poden adquirir a través de la nova pàgina web de feCStival: www.fecstival.com. A causa que les entrades es van esgotar en la passada edició, per a enguany s’ha ampliat l’aforament a 5.000 persones.