La biblioteca del Patronat d’Esports ha incorporat una nova secció que pot ser consultada per tots els ciutadans i ciutadanes. Es tracta de ‘Dona, esport i igualtat’ que, baix aquest nom genèric, ofereix un gran nombre de publicacions, des de biografies d’esportistes fins a manuals i guies de diferents especialitats esportives. Actualment, la biblioteca disposa per a consulta un total de 550 monografies, llibres i revistes en paper i en format electrònic, a més de nombrosos articles, encara que periòdicament s’adquireixen nous volums.

Les estadístiques de consulta de la biblioteca, que està en funcionament des de 2004, revelen que les dones només protagonitzen el 33 per cent de les consultes, una diferència amb els homes que els responsables de la regidoria i el Patronat pretenen rebaixar amb aquesta iniciativa. La nova secció inclou estudis històrics sobre l’esport femení, manuals d’exercicis de relaxació durant l’embaràs i informació de nombrosos esports: atletisme, natació, handbol, futbol, bàsquet… al costat d’altres menys populars, com piragüisme o arts marcials. I, en general, publicacions que tracten aspectes relatius a la participació femenina en l’esport des dels punts de vista sociològic, històric, fisiològic i de gestió. Igualment, hi ha una àmplia selecció de llibres infantils de temàtica esportiva.

Especialment nodrits són els apartats d’alpinisme, en el qual abunden els llibres que expliquen les grans expedicions als cims més alts del món protagonitzades per dones o en què han participat elles, i el d’exercicis de manteniment. Documentals, pel·lícules i novel·les acaben de donar forma a una completa oferta que els interessats i interessades poden gaudir a la biblioteca del Patronat d’Esports, ubicada al número 22 del carrer Columbretes. L’horari d’atenció al públic a l’estiu és de dilluns a divendres, de 8.15 a 14 hores.

La creació de la secció ‘Dona, esport i igualtat’, que és “un pas més que pot contribuir a avançar en l’equiparació dels drets de dones i homes, volem que també servisca per a donar a conéixer els castellonencs una biblioteca que, malgrat portar tretze anys oberta, potser no és massa coneguda”, senyala el regidor d’Esports, Enric Porcar.

La biblioteca està enfocada tant als aficionats a l’esport com als esportistes i entrenadors, que tenen al seu abast treballs i estudis tècnics de noves metodologies de preparació per millorar el rendiment. Per tal d’augmentar els seus fons, el Patronat fa una crida a la participació dels particulars que vulguen donar els llibres, revistes o material audiovisual que no utilitzen.