Cultura programa des del divendres en el Menador un cicle de conferències sobre la història de Castelló

Amb motiu del 766 aniversari de la fundació de Castelló, el dia gran del qual es va celebrar el passat dia 8 de setembre amb el lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat a l’institut Francesc Ribalta, la regidoria de Cultura ha organitzat un cicle de conferències a càrrec de reconeguts experts que versaran sobre diversos aspectes de la història de la capital de la Plana, des que els seus primers pobladors es van traslladar des del Castell Vell al seu actual emplaçament.

El cicle s’iniciarà el proper divendres amb la intervenció del professor Tomás Martínez Romero, qui parlarà sobre ‘Literatura i cultura escrita’. El següent divendres, dia 21, està programada la conferència ‘El mite fundacional de la ciutat: la construcció’, a càrrec de Tània Muñoz, licenciada en Història. El 28 de setembre conclourà el cicle amb la xerrada ‘Evocació d’una joia perduda: Santa Maria de Castelló’. El conferenciant serà Antonio José i Pitarch, catedràtic de la Universitat de Barcelona especialista en art gòtic. Totes les intervencions es realitzaran a la sala de conferències del Menador Espai Cultural, a la plaça Hort dels Corders, a les 19 hores.

Es tracta, segons la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, “d’una gran oportunitat perquè els veïns i veïnes aprenguen i s’interessen per aspectes de la seua ciutat que potser desconeixen”. Aquest cicle de conferències d’experts en l’estudi de la història “complementa els actes institucionals que ja van tindre lloc de lliurament de la Medalla d’Or a l’institut Ribalta o l’homenatge dels Cavallers Templers de Castelló al Rei Jaume I “, assenyala Ruiz.

Tomás Martínez Romero, l’especialista que obri aquest divendres el cicle, és catedràtic de Literatura Medieval a la Universitat Jaume I, centre on actualment dirigeix el Departament de Filologia i Cultures Europees. A més de membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans, forma part del consell assessor de la prestigiosa col·lecció filològica ‘Els Nostres Clàssics’, de l’editorial Barcino, així com de diverses revistes científiques. Martínez Romero també és codirector del projecte ‘Corpus dels trobadors’, de la Unió Acadèmica Internacional. La seua tasca acadèmica també l’ha desenvolupat a les universitats de Santiago de Compostel·la i Verona, de les quals ha estat professor convidat. Va ser vicepresident de l’Associació Hispànica de Literatura Medieval i ha participat com a ponent convidat en nombrosos congressos nacionals i internacionals.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *