Educació presenta la campanya municipal #Dónalacara contra l’assetjament escolar

El regidor d’Educació, Enric Porcar, ha presentat aquest matí la campanya municipal contra l’assetjament escolar, #Dónalacara. Una campanya en la qual la Regidoria d’Educació ha estat treballant durant molt temps i que, a més, està recolzada en l’aprovació d’una moció plenària per la qual l’Ajuntament es comprometia a donar-li difusió al número de telèfon gratuït d’ajuda als xiquets i xiquetes que se senten assetjats en l’àmbit escolar.

En la presentació Porcar ha estat acompanyat de David Poves, del projecte Navegantes, Mar Lluch i Mª Carmen Molés, del Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana, i d’Enric Redón, dissenyador gràfic de la campanya.

L’edil ha presentat la imatge de la campanya, un cartell de grans dimensions que se centra en la idea que “davant l’assetjament escolar és necessari donar la cara i que tota la comunitat educativa s’implique. Hem triat il·lustracions dirigides específicament als adolescents i hem convertit el lema de la campanya, #Dónalacara en un hashtag que ens permeta fer difusió de la mateixa a través de xarxes socials”. A més, Porcar també ha explicat que “els personatges que apareixen en el cartell simbolitzen els quatre papers que existeixen en una situació d’assetjament: l’assetjat, l’assetjador, l’observador i l’entorn i a cadascun li hem donat una frase i un missatge en positiu” per revertir aquesta situació d’assetjament.

Els cartells s’han distribuït ja en els col·legis públics i concertats de la ciutat de Castelló, en la majoria de les instal·lacions esportives, i en biblioteques i sales de lectura municipals.

Però la campanya va molt més allà d’aquest cartell i està acompanyada d’una Taula de Convivència i Igualtat on estan representats tots els agents de Castelló que d’una o altra manera estan implicats en la lluita contra l’assetjament escolar, com el PREVI, la Policia Nacional, Policia Local, la Regidoria d’Igualtat amb el Servei d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes, el servei de Família i Infància, la Conselleria de Sanitat i la Regidoria d’Educació. Aquesta taula ha estat posant en comú les actuacions de cadascun dels agents amb la finalitat d’elaborar el protocol municipal d’actuacions a engegar davant una situació d’assetjament que comprèn des de la formació, divulgació i prevenció fins a la mediació i la resposta, un protocol que es presentarà en les properes setmanes.

Una altra de les actuacions contemplades dins de la campanya és la realització d’una xerrada destinada als pares d’alumnes de Castelló, a càrrec d’Óscar Cortijo, expert i autor del llibre ‘Cómo prevenir el acoso escolar’. La participació dels escolars també està prevista en aquesta campanya a través de la possibilitat de realitzar grafitis o murals en les parets dels col·legis perquè pinten, a través d’unes plantilles de grans dimensions proporcionades per l’Ajuntament de Castelló, el logotip de Centre Lliure d’Assetjament.

Finalment, Enric Porcar ha presentat la campanya per a xarxes socials que pretén arribar a tota la comunitat educativa de Castelló i, per què no, a tota la ciutadania mitjançant la qual cal fer-se un ‘selfie’ davant del cartell i pujar-ho a xarxes socials amb el hashtag #Dónalacara. Els primers a fer-se aquest ‘selfie’ i pujar-ho a les xarxes socials han estat els intervinents en la roda de premsa al costat de la premsa que ha assistit a la presentació.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *