L’Escola Municipal de Teatre comença un nou curs i obri la seua matrícula el pròxim divendres 15 de setembre a les 20 hores. Els interessats poden inscriure’s a través del correu electrònic o de forma presencial, un procediment que s’ofereix enguany per primera vegada. Les persones que escullen la primera opció han d’enviar un correu electrònic a l’adreça escuela.teatro@castello.es a partir de les 20 hores de divendres, mentre que els que preferisquen la modalitat presencial deuen matricular-se en la Casa de la Cultura el mateix dia de 20 a 21 hores. El director de l’Escola Municipal, Víctor Antolí, avisa que “la demanda sempre supera l’oferta, per la qual cosa és recomanable no demorar-se”. Verònica Ruiz, regidora de Cultura, destaca per la seua banda aquest servei municipal “que ofereix una formació de qualitat tant als que tenen intenció de dedicar-se professionalment al teatre com a qui busca només una activitat recreativa”.

En aquest exercici l’Escola oferta dos grups de xiquets i xiquetes per a menors de 14 anys i altres dos per a majors d’aquesta edat. Els més xicotets es divideixen en dos grups atenent les seues edats: de 7 a 9 anys i de 10 a 13. Reben una classe setmanal d’una hora i quart de duració. Mentrestant, els majors disposen de dos nivells (iniciació i perfeccionament), cadascun dels quals consta de dues classes setmanals, els dimarts i els dijous, de dues hores cadascuna.

En acabar el curs, que s’estén des del 15 d’octubre fins al 15 de maig, els alumnes de l’Escola Municipal de Teatre, tant els més xicotets com els adolescents i adults, representen una obra davant el públic. Els espectadors i aficionats que ho desitgen poden enguany, a més, assistir a les anomenades aules obertes, que els permeten conèixer el procés de formació d’un actor i en què consisteixen les classes. “Als alumnes i les alumnes els serveix, per la seua part, com a forma de perdre la por a actuar davant del públic i a habituar-se a la seua presència”, assenyala Víctor Antolí, director del centre. Aquesta iniciativa té lloc a finals de desembre i després de les festes de la Magdalena. Igualment, els majors disposen de tres tallers de formació al llarg del curs, a més de les classes setmanals.

Els professors de l’Escola Municipal formen els alumnes i les alumnes en matèries com interpretació, expressió corporal, veu i dicció, i espai i escenografia, sempre adaptades al seus nivells i edats. A més, durant el seu procés d’aprenentatge, rebran la visita de dos professors convidats, Antonio Sellés i Concha Doñaque, que impartiran tallers que versaran des de la dansa contemporània, la presència i la atenció plena fins a la preparació per al càsting i la interpretació per a cinema i televisió. Igualment, s’organitzarà bimensualment la projecció d’una adaptació teatral al cinema amb l’objectiu d’educar els alumnes i les alumnes com a espectadors perquè puguen formar-se en cada projecció que vegen.