La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat de Castelló, Ali Brancal, ha participat hui en la signatura del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista. Aquest document, que compta amb 274 mesures, s’ha elaborat amb l’objectiu d’eradicar la violència de gènere i masclista així com d’aprofundir en l’estudi de les seues causes.

Brancal ha destacat la implicació del Servei d’Igualtat d’Oportunitats que ha contribuït en l’elaboració d’aquest document amb propostes que s’han fet des de les entitats que pertanyen al Consell de Participació i Igualtat de l’Ajuntament de Castelló.

Brancal ha assenyalat que aquest pacte “significa una ruta de treball per als propers anys en la qual estan d’acord tots els partits polítics, conselleries, diputacions, associacions i mitjans de comunicació, entre d’altres”. A més, ha traslladat al president de la Diputació de Castelló la seua predisposició a coordinar les accions i transmetre la experiència de Castelló com a ajuntament gran a altres ciutats i pobles que puguen sumar-se al Pacte.

La visualització, l’interès i el compromís de totes les institucions per fer realitat el Pacte fa que “es tracte d’un dia històric contra el masclisme en la nostra societat i que ens fa pioners en aquesta lluita contra la violència de gènere”, tal i com ha assenyalat Brancal.

En aquest sentit, la regidora d’Igualtat ha insistit en que “la feina comença ara i la volem fer tots junts de forma coordinada per tal d’eliminar la violència masclista que a tantes dones està afectant”. Per això, s’ha habilitat un web, www.sumatalpacte.com, al qual qualsevol persona individual o entitat es pot adherir al Pacte.