Una nova edició del cicle ‘Dona i cine’, organitzat per la regidoria d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes, va arrancar ahir i es perllongarà fins al mes de desembre. L’últim dimecres de cada mes, el Teatre del Raval oferirà una pel·lícula que tractarà les relacions entre les dones i els homes, i entre elles mateixes, des de diferents punts de vista. L’univers femení serà protagonista de tots els filmes. Les projeccions començaran a les 18 hores i l’entrada serà gratuïta fins a esgotar l’aforament del local del carrer Compte Pestagua.

Ali Brancal, vicealcaldessa de Castelló i regidora d’Igualtat, apunta que el cicle “s’ha consolidat i ha aconseguit un públic fidel” i destaca la seua importància perquè “el cinema és un mitjà molt útil per a exposar i denunciar els problemes a què s’enfronten les dones en la societat actual”.

La pel·lícula escollida per a començar va ser ‘Sobren les paraules’ (2013), una producció nord-americana dirigida per Nicole Holofcener que explica la història d’Eva, una mare divorciada que viu amb por la marxa de la seua filla a la universitat. Al mateix temps que manté un idil·li amb Albert, fa amistat amb Marianne. En conéixer la veritat sobre l’ex marit de Marianne, comença a tindre dubtes sobre la seua relació amb Albert.

El cicle continuarà el 25 d’octubre amb ‘La xica danesa’ (2015), dirigida pel britànic Tom Hooper, que explica el gir que experimenta un matrimoni quan ell, Einar, substitueix la dona que havia de fer de model femení en un quadre que la seua esposa volia pintar. Els retrats tenen tant d’èxit que ella anima el marit a adoptar una aparença femenina. Allò que va començar com un simple joc condueix Einar a una metamorfosi inesperada.

El film de novembre (dia 29) és alemany i porta per títol ‘Camí de la creu’ (2014). En ell, Dietrich Brüggemann fa un retrat de María, una xica de 14 anys atrapada entre dos mons: d’una banda, en el col·legi es comporta com una típica adolescent i, per un altre, a casa ha de seguir els dictats de la Societat de Sant Pius X i la seua estricta interpretació del catolicisme.

‘Dona i cine’ s’acomiadarà el 20 de desembre -l’emissió s’avança per les festes de Nadal- amb una producció francesa, ‘Un amor d’estiu’ (2015), dirigida per Catherine Corsini. Delphine, filla de pagesos, es muda a la ciutat fugint de l’ambient opressiu del seu poble. Allà coneix Carole i de seguida sorgeix entre elles una història d’amor que desequilibra les seues vides quan es topa de cara amb la realitat.