El servei d’accessibilitat de la web municipal registra més de 4.300 visites des de la seua implantació l’1 de gener

Un total de 4.308 persones han activat el servei d’accessibilitat de la pàgina web de l’Ajuntament de Castelló (www.castello.es) des de l’1 de gener fins al passat 30 de setembre. D’ells, el 70 per cent ha emprat el sistema de lectura, que permet a l’ordinador o dispositiu electrònic llegir el contingut de la pàgina. Durant eixe període el nombre de pàgines visitades ha sigut de 27.388. Gràcies a aquest sistema, que va ser presentat el desembre de 2016, les persones amb qualsevol tipus de discapacitat, siga visual, cognitiva, auditiva o de mobilitat reduïda, poden entrar en el lloc municipal i navegar amb facilitat per l’entramat virtual del consistori.

Ignasi Garcia, regidor de Transparència i Modernització, considera que les xifres “demostren que les polítiques que estem prenent estan fent més fàcil la vida de les persones, en aquest cas d’aquelles que pateixen algun tipus de discapacitat”. El regidor es mostra especialment satisfet perquè “aquesta regidoria es va plantejar com un dels seus objectius principals per a aquesta legislatura la inclusió de la població discapacitada en l’ús quotidià d’aquest espai web”.

Segons les dades aportades per la segona avaluació d’ús d’aquesta ferramenta, s’ha produït un increment sensible de persones que l’han fet servir. De gener a maig, un total de cinc mesos, es van registrar 1.833 visites, mentre que en els quatre següents (de juny a setembre) han sigut 2.475. Google Chrome continua sent el navegador més utilitzat, amb 2.544 usuaris, seguit de Firefox, amb 890. Internet Explorer (204), Microsoft Edge (176) i Safari (164) queden ja a una distància considerable en les preferències dels visitants. La interfície més utilitzada ha sigut la navegació amb teclat (2.585 visites), per davant del sistema optimitzat per ajudes externes (474) i la navegació amb polsador (431).

Per als ciutadans i ciutadanes que pateixen algun tipus de limitació, el servei simplifica la informació de la web i ofereix una opció de lectura que explica el contingut de forma adaptada. Els usuaris amb mobilitat reduïda poden, per la seua part, accedir a la pàgina a través de la veu i, gràcies a ella, activar les diferents opcions. Finalment, en els casos en què la discapacitat impedisca l’ús del ratolí, el sistema habilita un teclat virtual que fa un escombratge per les diferents opcions per tal que l’usuari puga emetre un so concret en el moment en què vol triar una pestanya.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *