L’Escola Municipal de Teatre comença un nou curs el pròxim dilluns oferint formació a quatre grups, dos de xiquets i xiquetes menors de 14 anys i altres dos de majors d’aquesta edat. Els responsables del centre, encapçalats pel seu director, Víctor Antolí, han dividit als més xicotets en dos grups atenent a les seues edats: de 7 a 9 anys i de 10 a 13. Tots ells rebran una classe setmanal d’una hora i quart de duració. Mentrestant, els majors disposen també de dos nivells (anomenats d’iniciació i perfeccionament), cadascun dels quals consta de dues classes setmanals de dues hores cadascuna que tindran lloc els dimarts i els dijous.

Els professors de l’Escola Municipal formen al llarg del curs els alumnes i les alumnes en matèries bàsiques per a la interpretació com expressió corporal, veu i dicció, i espai i escenografia, sempre adaptades als seus nivells i edats. A més, durant el seu procés d’aprenentatge rebran la visita de dos professors convidats, Antonio Sellés i Concha Doñaque, que s’encarregaran d’impartir tallers sobre dansa contemporània, presència i atenció plena, preparació per al càsting i interpretació per a cinema i televisió. A més, cada dos mesos es projectarà una adaptació teatral al cinema amb l’objectiu d’educar els alumnes i les alumnes també en el seu vessant com a espectadors per tal que puguen formar-se fixant-se en com treballen els actors professionals.

Com és costum, el curs, que durarà fins al 15 de maig, té com a colofó la representació d’una obra davant el públic. I aquest any, com a novetat, els espectadors i aficionats que ho desitgen podran assistir lliurement a les anomenades aules obertes, una iniciativa que els permetrà conéixer el procés de formació dels actors i actrius i en què consisteixen les classes que reben durant tot l’any. “Aquesta experiència és molt important perquè ajuda els alumnes a perdre la por a actuar davant del públic i a habituar-se a la seua presència. Es tracta de trencar la barrera de la timidesa que pateixen la majoria d’actors quan estan començant”, assenyala el director de l’escola. Les aules obertes tindran lloc a final d’any i després de les festes de la Magdalena. Els majors, a més, disposen de tres tallers de formació al llarg del curs que suposen un complement a les classes setmanals.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, destaca “l’interés que desperta cada any l’Escola Municipal de Teatre” i assenyala que “ofereix una primera formació molt valuosa tant per als alumnes que pretenen convertir-se en professionals com per aquells que busquen només practicar una activitat recreativa”.