La regidora d’Habitatge, Ali Brancal, ha presentat aquest matí les ajudes a la vivenda amb les quals ha estat treballant el personal de l’Oficina Municipal de Vivenda. Es tracta d’un projecte per tal d’ajudar a les situacions d’emergència habitacional i als problemes d’exclusió residencial que afecten als ciutadans.

Brancal ha manifestat que “el que primer se va fer va ser aprovar les bases per a la constitució d’una borsa d’habitatge municipal per a les persones que tingueren una vivenda tancada la pogueren posar a disposició i el que nosaltres féiem és de mediadors d’aquest lloguer”.

Brancal ha explicat les bases en les que s’ha estat treballant ara com “la millora de les condicions d’habitabilitat de l’interior de les vivendes en les que qualsevol persona física, propietària, usufructuària o arrendatària d’una vivenda pot demanar aquest tipus d’ajudes”. Aquestos són ajudes a la rehabilitació, a la reforma de cuines i banys per adequar-les a normatives actuals, a reformes per a adaptar-les a persones amb diversitat funcional, entre d’altres.

Altre programa és el d’obtenció del certificat d’eficiència energètica que “fins ara hi havia ajudes per a tota una finca i ara hem treballat perquè es pogués fer a vivendes individuals”, ha afirmat Brancal.

A més, Brancal ha expressat que al cap i a la fi l’objectiu és fer que emergisquen vivendes que ara estan tancades perquè no estan en condicions. “Aleshores per a ficar-les en condicions i la gent puga traure-les a un lloguer reduït estem treballant en unes bases per a oferir ajuda a diferents nivells: les de rehabilitació i les d’eficiència energètica”, insisteix.

Així mateix, la regidora d’Habitatge ha afegit que existeixen unes ajudes per a l’obtenció de l’informe d’avaluació d’edificis, així com dues coses amb les quals s’està treballant i estan a punt d’eixir com “les bases d’ajudes per a les hipoteques i el 95% de bonificació de l’IBI per a les vivendes que tinguen un ús social”.