La Marxa a Peu per les Ermites compleix una nova edició demà dissabte amb l’objectiu d’atraure a tots els veïns i veïnes interessats a passar un dia a l’aire lliure fent exercici i, a més a més, aprenent aspectes de la història de Castelló a través de les ermites disgregades pel seu terme municipal. L’itinerari començarà a les 7 del matí a la Plaça Major i constarà d’un total de 24,5 quilòmetres. El temps real de caminada serà de quatre hores, però amb les parades per descansar i visitar les ermites, la jornada s’allargarà fins a les sis hores i 45 minuts.

La comitiva passarà pels temples de Sant Nicolau de la Font, Sant Francesc, la Magdalena, Sant Roc, la basílica de la Mare de Déu del Lledó, Sant Isidre, Sant Josep i Sant Jaume de Fadrell. En la Magdalena els participants faran un alt en el camí per reposar forces amb un esmorzar.

La iniciativa està organitzada per l’Ajuntament de Castelló i el Patronat d’Esports, i hi col·laboren tant entitats culturals i festives de la ciutat (Germandat dels Cavallers de la Conquesta, Associació de Festes de Carrer Sant Nicolau, Reial Confraria de la Mare de Déu del Lledó, Encomanda de Sant Jaume de Fadrell i la Colla Pixaví), com empreses privades.

El regidor d’Esports i d’Ermites, Enric Porcar, ha assenyalat que la Marxa a Peu “recorre una part important del patrimoni de Castelló que ha tingut un paper molt destacat al llarg dels segles, com són les ermites, sense les quals no es podrien entendre tots els aspectes de la història de la ciutat”. A més, Porcar ha destacat la figura de Miquel Soler i Barberà, músic i ex regidor castellonenc, qui dóna nom honorífic a la iniciativa.