Aquest matí des de les 10.00 h en la plaça Major, el Club Pilotari Castelló ha organitzat un acte multitudinari pel seu 30 aniversari amb el lema ’La pilota valenciana al cor de la ciutat’. En col·laboració del Patronat d’Esports de Castelló, la Direcció General d’Esports de la Conselleria i la Càtedra de pilota valenciana de la Universitat de València, ha preparat tallers de raspall, un taller d’artesania de pilota i la representació d’una obra de teatre.
El regidor d’Esports de l’Ajuntament Enric Porcar ha acompanyat els membres del Club i s’ha compromès a promoure, des del seu departament la pilota valenciana.
La jornada ha començat ben aviat amb una competició amistosa de raspall entre més d’un centenar d’alumnes de l’escola municipal de pilota, junt a xiquets i xiquetes d’altres escoles de Castelló, amb la presència de molts dels mestres especialistes d’Educació Física.
Paral·lelament l’artesà Salva Ramos, de Borriol, ha fet les delícies del públic en un taller on ha explicat el procés de fabricació de materials propis d’aquest esport, com ara les pilotes de vaqueta.
Com a cloenda de l’acte ha estat representada l’obra ‘Una pilota al cor’, a càrrec de la companyia Larvarium Teatre, i que tractava sobre la vida d’un dels mites esportius valencians, Paco Cabanes ‘El Genovés’.
La presidenta del Club Pilotari Noemí Torrijos afirma que “volíem fer visible la pilota valenciana a Castelló i estem molt contents de la resposta del públic, orgullosos de la tasca, no només esportiva, que estem realitzant, i en les piles carregades per seguir en els propers actes de celebració del 30 aniversari del nostre Club”. Ja que en els propers mesos l’entitat esportiva té prevista la realització d’un sopar de gala, partides al Trinquet, competicions escolars, actuacions musicals i exposicions com la de l’escultor Jere.