El Negociat de Transparència i Modernització de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, encapçalat per Ignasi Garcia, ha escoltat quines són les suggerències, apostes i opinions del Consell Social de la ciutat, a l’hora d’elaborar els pressupostos de la ciutat. Garcia ha manifestat que “un dels principals compromisos que hem tingut el govern de Castelló era dotar de continguts els diferents consells i espais sectorials de participació ciutadana, i un evidentment era el Consell Social de la ciutat”.

El Consell Social de la ciutat es configura com un òrgan consultiu de participació amplia i plural del govern de la ciutat de Castelló amb la missió d’oferir un espai de pensament estratègic que oriente i servisca de suport a la gestió municipal dels principals temes i assumptes públics de la ciutat.

Garcia ha explicat que “se’ns va passar un informe molt elaborat als diferents negociats, i al Negociat de Transparència i Modernització veiem imprescindible escoltar-los a l’hora d’elaborar els pressupostos i per tant hem arreplegat les seues diferents demandes”.

Entre les accions per potenciar la transparència i modernització en la gestió pública Garcia ha destacat “el fet de potenciar i publicitar el portal de transparència municipal, avançar en la digitalització, millorar els mecanismes de comunicació amb la ciutadania o potenciar la Carpeta Ciutadana i la gestió virtual de tràmits”. A més, altres de les línies a seguir són desplegar l’Administració Electrònica per fer de l’Ajuntament de Castelló una administració moderna, receptiva i participativa, realitzar contínues enquestes de satisfacció, impulsar la formació del personal municipal o continuar implementant la perspectiva de gènere en tots els programes de despesa dels Pressupostos Municipals.

Així mateix, el regidor de Transparència i Modernització ha declarat que “algunes de les qüestions quedaran reflectides en el nostre pla departamental sent els objectius que alguns ja estem desenvolupant i anem a seguir ampliant, altres estan a punt de ser realitat, i altres ens plantegem fer-los al llarg del 2018”.