L’Ajuntament de Castelló, a través de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL), ha programat un total de 44 cursos de caràcter gratuït per a ajudar a les persones a millorar les seues qualificacions i competències per a l’ocupació i l’autoocupació.

Les diferents accions formatives, que es desenvolupen entre els mesos de novembre i desembre, s’agrupen al voltant de cinc grans branques: idiomes, noves tecnologies, administració comercial, desenvolupament personal i cursos encaminats a l’obtenció de certificats.

Els cursos per a millorar les habilitats lingüístiques comencen aquest dimecres i es troben classificats per nivells, des d’anglès i francès bàsic a un nivell d’anglès especialitzat del sector turístic. També hi ha previst un curs per a millorar les competències orals en llengua anglosaxona. En el marc de les noves tecnologies, les persones interessades podran aprendre a usar el correu electrònic i navegar per internet, utilitzar el paquet de Microsoft Office o aprofundir en la xarxa social LinkedIn.

Les accions emmarcades en l’àrea d’administració comercial permetran als alumnes millorar coneixements relacionats amb la gestió d’estocs i magatzems, la comptabilitat i les finances o aprendre tècniques de venda i atenció al client. Les activitats de desenvolupament personal se centren en la intel·ligència emocional i el coaching, fomentar el treball en equip i el autolideratge, potenciar habilitats socials i de motivació, i afavorir una comunicació eficient per a l’ocupació. També hi haurà cursos de caràcter més tècnic i orientats a la consecució de certificats, com el de manipulador d’aliments, carretiller, monitor de menjador o atenció en primers auxilis, entre uns altres.

Cada curs té els seus propis terminis d’inscripció. No hi ha cap requisit d’accés i la selecció es realitzarà per rigorós ordre d’inscripció, amb preferència per a les persones que es troben en situació de desocupació. A més de la fulla de sol·licitud degudament emplenada, l’única documentació que hauran d’aportar els interessats són una fotocòpia del document d’alta i renovació de la demanda d’ocupació (Darde) i la vida laboral, la qual es podrà lliurar en el registre general de l’Ajuntament o qualsevol tinença d’alcaldia. Tant la informació individual sobre cada curs com el model d’instància a presentar es poden trobar en la pàgina de l’ADL, dins de la web municipal.