L’ampliació del Parc Natural del Desert de les Palmes, la connectivitat de les zones verdes de la ciutat i la utilització d’aparcaments dissuasoris són els eixos fonamentals.

El grup municipal de Compromís per Castelló està treballant en una sèrie d’aportacions i propostes per tal d’incloure-les al Pla General, el “document més important al que s’enfronta el Pacte del Grau en aquesta legislatura”, tal com ha manifestat el seu portaveu, Ignasi Garcia.

A les últimes reunions del Pla General dels components del Pacte del Grau amb els tècnics d’Urbanisme de l’Ajuntament ha sorgit la necessitat d’elaborar un document polític que contemple un posicionament conjunt dels signants del Pacte del Grau, i que determine quins haurien de ser els eixos fonamentals que contemplara el Pla General. És per això que “la sectorial d’urbanisme de Compromís ens hem posat de valent per fer-lo realitat i aconseguir eixe consens amb el Partit Socialista i Castelló en Moviment, i sobretot perquè aquest Pla General tinga aquestes coses que ens fan tant característics i que al final estan a l’acord del Grau”, ha explicat Garcia.

Una de les propostes en les quals s’està treballant és l’ampliació del Parc Natural del Desert de les Palmes. Aquesta aportació tracta de demanar la inclusió del paratge a la xarxa d’espais naturals protegits del País Valencià, atès que és el propi Ajuntament qui ha de dur la iniciativa de fer la sol·licitud d’ampliació al Parc. Garcia ha expressat que “el fet d’estimar el nostre medi ambient i el nostre territori és una de les marques de la casa i, si bé eixe espai està dins d’un espai no urbanitzable i damunt va a ser protegit, el fet que siga paratge natural és una cosa que beneficiarà tant als veïns de la zona com als veïns de Castelló donant-li la protecció que mereix”.

Altre tema substancial a tindre en compte és la connectivitat de les diferents zones verdes de la ciutat, mitjançant la definició d’una xarxa verda de comunicació entre els diferents parcs. “Fer una ciutat verda és una cosa en la qual s’ha treballat moltíssim perquè Castelló ha estat venuda a l’especulació, però és important que en aquests espais verds hi haja connectors, camins i carrers que siguen amables amb la gent gran, amb la gent que ha de fer distàncies curtes, amb la bicicleta, i que permitisquen que aquesta ciutat més habitable es vaja connectant i no siguen espais aïllats”.

Garcia també ha assenyalat que “altra de les propostes que incorporarem al Pla General serà la utilització d’aparcaments dissuasoris perquè cal potenciar les rondes, millorar el transport públic i fer una aposta per la circulació ciclopeatonal”. A més, ha afegit que “cal que eixos aparcaments dissuasoris estiguen ben connectats amb el centre perquè la gent els conega i sàpiga com acudir a ells”.