Castelló inclou més de 120 actes en una programació de Nadal replet de jocs, dinamització comercial, cultura i mercats

Dinamització comercial, jocs, activitats culturals, d’oci, esportives, solidàries i fins i tot sostenibles. Això és el Nadal a Castelló. L’Ajuntament de Castelló ha programat un Nadal replet de possibilitats per a gaudir en família de la ciutat i de l’ambient nadalenc.

El festival de Jazz, el de microteatro en el centenari edifici del Ribalta i el Mercat Medieval donen el tret d’eixida a una programació que portarà el so de les nadales als carrers del centre i la dinamització a tots els districtes, amb Nadal al Grau, que inclou nou dies d’activitats en tres espais diferents, i Nadal en els districtes, amb 11 dies de propostes de dinamització que s’alternaran en espais com el parc Botànica Carmen Albert, plaça Mar Mediterrani, carrer Trinidad, places Illes Columbretes, Vilanova d’Alcolea i parc de la Panderola.

La plaça Santa Clara i la plaça Major també seran, alternativament, escenari de tallers infantils coincidint amb les vacances escolars de Nadal, en jornada de matí i vesprada els dies 23, 24, 27, 28, 29, 30 i 31 de desembre i 2, 3, 4 i 5 de gener.

Entre les novetats, la presentació del Joc de Castelló, una recreació del joc de l’Oca i del Monopoly que saltarà de la versió jugue de taula a tauler natural per a jugar-se en el carrer, els dies 23, 27, 28 i 30 de desembre i 2, 3, 4 i 5 de gener alternativament en la plaça Major i en la plaça Santa Clara. La Nit Màgica, una recreació de la Nit Màgica magdalenera en versió nadalenca el dissabte 16 de desembre que partirà des de la plaça Major, cap a Maria Agustina, Sant Luis, Clavé, Enmig, José García i, de nou, en la plaça Major. O una animació comercial amb el RoadShow Elfas amb bici, amb repartiment de postals nadalenques i receptes de productes castellonencs així com Fadrinets.

I amb el Nadal tornen els mercats de productes artesans. La Fira Artesana de Nadal, amb venda de productes artesans i dinamització nadalenca que se situarà en la plaça Santa Clara del 15 de desembre al 7 de gener, i un Mercat de Nadal de Castelló, que es munta per primera vegada i se situarà en l’antic recinte del Mercat del Dilluns també del 15 de desembre al 7 de gener. Inclou oferta gastronòmica amb food trucks.

Nadales, Betlem de la Pigà, Dolçainadal, Patinadal, el cicle de fantasia, terror i ciència ficció Fantàstics o cites esportives com la Sant Silvestre se sumen una vegada més a la programació nadalenca. Tradicions com la visita del Carter Real tampoc poden faltar i el divendres 22 de desembre a partir de les 17:30 en el Casal Jove del Grau i les 18:30 en la plaça Major. L’esport tampoc para en Nadal i a més arriba amb una molt bona notícia per a Castelló, que acull el Campionat d’Espanya de Clubs.

I, finalment, 2018 arrancarà amb tres cites ineludibles per al públic familiar: la Fira Infantil i Juvenil de Nadal en la Pèrgola del 2 al 5 de gener –aquest últim dia sol en horari de matí- i propostes culturals de nivell. Si Nadal al Raval posarà teatre en el cicle Nadal al Raval per a dir adéu a l’any 2017, el Nadal de Circ donarà la benvinguda al 2018 amb cinc actuacions en dos dies i com a escenari la plaça Major.

L’arribada dels Reis Mags al port de Castelló i la cavalcada posterior, amb eixida des del carrer Sant Roc, acomiadaran un Nadal amb més de 120 activitats per a tots els gustos.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *