La bonificació ha passat del 30% al 95% per als immobles en que es realitzen activitats culturals.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha volgut destacar l’increment en la bonificació de l’IBI cultural del 30%, aprovat en 2017, al 95% per al 2018. Així, s’eleva al màxim legal la bonificació de l’IBI cultural amb l’objectiu de compensar la seua pujada.

Per tant, es tracta d’impulsar bonificacions per contrarestar la pujada del 8% al 21% de l’IVA cultural, i pretén garantir l’accés i la producció de continguts culturals a tots. Aquesta bonificació s’aplica a immobles amb activitats culturals com llibreries, teatres, sales de cinema, galeries d’art o sales de concerts, entre d’altres, i a aquells que es destinen a la producció i representació cultural.

El mateix augment de la bonificació es proposa per a aquells immobles que es destinen a ús social, és a dir, a la cessió gratuïta o lloguer social a famílies en risc d’exclusió social o en procés d’inclusió.

Amb la pujada de l’IVA cultural, el Govern del Partit Popular castiga a tot el sector cultural dificultant la tasca a empresaris del gremi, artistes, professionals i tècnics d’imatge i so, a les arts gràfiques i a la comunicació, entre d’altres.